Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verhaar voorkomt deceptie voor 'retro' Sparta op valreep van feestavond

Laatste update:

Om het jubileum nog meer aan te kleden speelde Sparta in een nostalgisch, katoenen retroshirt. Behalve de tenues deed ook het veldspel in de eerste helft denken aan het begin van de vorige eeuw, want het tempo lag bijzonder laag en kansen waren een zeldzaamheid. Het was daarom een klein wonder te noemen dat de ruststand niet 0-0 was. Vlak voor de theepauze belandde de bal plots voor de voeten van Sol, na een indraaiende vrije trap van Jordy Croux. Sol zag zijn kans schoon en schoot van dichtbij over doelman Roy Kortsmit.

Helemaal onverdiend was die voorsprong niet, want Willem II had zich al enkele keren voorzichtig laten zien. Beide keepers kwamen nooit echt in de problemen, al zag Lamprou een poging, vermoedelijk een voorzet, van Croux nog op de lat belanden. Kort na de treffer van Sol waren de bezoekers zelfs dicht bij een tweede, na een heerlijke individuele actie van Asumah Abubakar. De Ghanees stuurde twee tegenstanders het bos in en dwong Kortsmit tot een ingreep in de korte hoek.

De tweede helft was deels vergelijkbaar met de eerste: beide ploegen maakten geen indruk en uiteindelijk scoorde Sol weer op aangeven van Croux. Toen had Sparta overigens al drie wissels doorgevoerd. Met wat kunst- en vliegwerk wist Rick van Dongelen de bal uit het strafschopgebied te verwijderen, maar Croux kreeg een herkansing. De Belg etaleerde opnieuw zijn fijne traptechniek met een afgemeten voorzet op Sol, die opnieuw van heel dichtbij kon binnenwerken.

Het drama leek daarmee compleet voor Sparta, maar de wissels van trainer Alex Pastoor wierpen toch hun vruchten af. Finn Stokkers bediende vanaf de rechterflank mede-invaller Craig Goodwin, die de bal met een sliding achter Kostas Lamprou werkte. Een kwartier voor tijd kon Falkenburg de marge weer twee maken, maar zijn geplaatste schot belandde op de paal en de rebound was niet besteed aan Abubakar. Sparta lanceerde een slotoffensief en was in de laatste minuut succesvol via Verhaar, die met een heerlijk afstandsschot voor de eindstand zorgde.

-
Is het gelijkspel een goede afspiegeling van de wedstrijd?

Meer nieuws

'Toen ik in de basiself kwam moest Memphis Depay vanaf de rechterflank spelen'
5
Suriname pakt belangrijke punten; zeer opvallende haarband bij de tegenstander
9
Spanje laat Noord-Ierland mede dankzij uitblinkers Pedri en Yamal kansloos
11
Jack van Gelder raakt emotioneel van bezoek van Oranje-selectie aan tv-studio
51
Suriname wordt penalty onthouden: arbiter fluit niet voor overduidelijke aanslag
6
België wint van Luxemburg maar houdt adem in na volgende blessuregeval
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties