Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verkeerde Been uit bed stappen

Laatste update:

11 december 1963, onder de rook van het Feijenoord Stadion in Rotterdam wordt een jongentje geboren. Dit jongentje heet Mario Been. Waar de meeste baby's eerste woorden hebben als papa of mama zal het mij niet hebben verbaasd als Mario met Feyenoord kwam. Feyenoord was van jongs af aan al de grote liefde van de Rotterdammer. Mario bleek bijzonder wat talent voor voetbal te hebben en dit bleef ook Feyenoord niet onopgemerkt. Mario ontwikkelde zich goed en dit resulteerde in zijn debuut voor zijn grote liefde Feyenoord op 5 september 1982 tegen NEC.

Als speler was Mario Been eentje waar je van hield of hem haatte. Er was haast geen tussenweg, zijn benaming 'Pietje Bell' wijst dan ook terug naar zijn persoonlijkheid. Mario hield wel van een dolletje, alleen niet iedereen kon dit altijd evenveel waarderen. Zo bleek uit interviews met klasgenoten op school dat Mario niet altijd zo'n fijne jongen was, maar heel vervelend uit de hoek kon komen . Ook zouden deze klasgenoten hem verwijten dat hij naast zijn schoenen ging lopen toen hij eenmaal bij Feyenoord speelde.

Zo is dat ook nu het geval: je mag Mario of je mag Mario niet. Hij heeft vaak de neiging om ernstige zaken met een dosis humor aan te pakken. Met uitspraken als 'Ignjatovic is een prima klaverjasser' of 'Van Slory's boetegeld gaan we op vakantie naar een warm land' tonen de humoristische kijk op het leven van Feyenoords hoofdtrainer. Mario kan soms ook echter heel onverwachts uit de hoek komen. Zo kreeg Slory een boete omdat hij wat handtekeningen uitdeelde onderweg naar de apotheek aan wat jongens. Dit kon volgens Been niet door de beugel omdat Slory zich ziek had gemeld en dit dan niet moet doen. Een tikkeltje overdreven misschien?

Het is zeker niet de eerste keer dat Been in het nieuws komt door een incident met een selectiespeler (lees Arek Radomski, Jhon van Beukering, Moestafa el Kabir, Rachid Bouaouzan, Ferne Snoyl). Bij sommige gevallen zal Been ongetwijfeld gelijk hebben gehad maar zoals we aan het recentelijke overdreven voorbeeld van Slory kunnen zien twijfel ik of Been niet ook de schuld bij zichzelf mag zoeken.

Been staat keurig vierde met Feyenoord en dit is na de afgelopen seizoenen een goede prestatie. Ere wie ere toekomt, Mario heeft dit goed voor elkaar gekregen. Er zal dan ook weinig kritiek op Mario zijn vanuit de supporters. Toch vind ik dat niet terecht. Ik vind dat Mario tekort schiet in het people management. Ook in de kwestie Darley vs Rob van Dijk, door geen duidelijkheid te stellen richting de groep over wie de eerste keeper zou worden terwijl hij het volgens mij allang voor zichzelf had besloten. Ook gaf hij aan Roy Makaay een kans te gaan geven na de schorsing van John Dahl Tomasson. Deze kans is echter nooit echt gegeven.

Ik uit geen kritiek op de resultaten die Mario heeft behaald, op zijn humor of op zijn trainerscapaciteiten. Ik denk echter wel dat Mario iets voorzichtiger moet zijn met zijn uitspraken. Bij mij heerst niet het idee dat Mario Feyenoord op een langere basis naar een hoger niveau kan tillen. Pietje Bell kweekt naar mijn mening iets teveel opschudding in de spelersgroepen waar hij heeft gewerkt. Hopelijk kan met de hogere hand van Leo Beenhakker de sfeer in de groep en de wisselwerking tussen coachen spelers intact houden.

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties