Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verliezend Oranje hoopt dat geschiedenis zich herhaalt

Laatste update:

In tegenstelling tot afgelopen dinsdag speelde Oranje zaterdag in een vol stadion, maar de ploeg deed niet aan klantenbinding. De verliezend WK-finalist begon met Klaas-Jan Huntelaar in de punt en Van Persie op rechts, zoals veel zogenaamde kenners het graag willen zien, maar Nederland werd zeker niet gevaarlijker met de topscorers van zowel de Bundesliga als de Premier League in de ploeg. Oranje kwam lange tijd maar niet door de stugge defensie van de Bulgaren (met PSV'er Stanislav Manolev) heen en kreeg in het eerste halfuur eigenlijk maar een uitgespeelde kans. Wesley Sneijder bediende met een prachtige pass Rafael van der Vaart, die de bal opzij wilde leggen, maar daar niet in slaagde. De middenvelder had beter zelfzuchtig kunnen zijn en op doel moeten schieten.

Ook uit een hoekschop werd Nederland nog gevaarlijk. Nigel de Jong won het kopduel en Wilfred Bouma kon de verlengde bal niet intikken, terwijl John Heitinga op de doellijn werd dwarsgezeten. Bouma was overigens als invaller in het veld gekomen, omdat Joris Mathijsen bij een onschuldig duel geblesseerd raakte aan zijn hamstring. De verdediger van Málaga verging niet van de pijn en lijkt ook geen twijfelgeval voor het EK te zijn, maar hij nam het zekere voor het onzekere en liet zich vervangen. Vanaf de bank zag Mathijsen toe hoe Tim Krul in de eerste helft geen enkele redding hoefde te verrichten, maar toch kwam Bulgarije kort voor rust bijna op voorsprong.

De bezoekers hielden zich voornamelijk bezig met verdedigen en kregen geen uitgespeelde kansen, maar wel een vrije trap op een gevaarlijke positie. Valeri Bojinov ging achter de bal staan en trapte het leder over de muur, maar tegen de lat. Dit moment van opwinding werd direct opgevolgd door de openingstreffer van Nederland. Sneijder had weer een uitstekende pass in huis, stuurde nu Van Persie weg en zag de Rotterdammer de bal met een volley binnentikken. Nederland ging dus met een voorsprong rusten, maar Van Marwijk kon niet tevreden zijn over het vertoonde spel in de eerste helft. Het tempo moest na rust omhoog, maar Nederland kreeg al snel een domper te verwerken, toen Van der Vaart bij een sliding hands maakte en een penalty veroorzaakte. Ivelin Popov ging achter de bal staan en maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1.

Manolev kon Bulgarije even hierna zelfs bijna op voorsprong zetten. De rechtsback stond bij een voorzet vanaf links aardig vrij, maar kon niet bij de bal en liet Oranje met de schrik vrijkomen. De thuisploeg probeerde er nog wel wat van te maken, maar evenals in de eerste helft bleven kansen uit. Een schot van Van der Vaart kon gepakt worden en Huntelaar kreeg wel een goede kopkans na een uitstekende voorzet van Willems, maar de spits kreeg de bal niet tussen de palen. Oranje oogde verder ongeïnspireerd en tien minuten voor tijd kwam Arjen Robben nog in de ploeg voor Huntelaar, maar ook hij kon Nederland niet naar een zege leiden. Bulgarije trok kort voor tijd zelfs nog aan het langste eind, toen Ilian Micanski op aangeven van Manolev de 1-2 binnenkopte.

Bekijk hier de samenvatting van Nederland - Bulgarije:

Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar samen in de ploeg werkt niet

Meer nieuws

Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
0
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
23
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties