Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verliezend WK-finalist van 2010 kwijnt weg: 'Ik doe aan mental coaching'

Laatste update:

Braafheid is onder trainer Stefano Pioli gedegradeerd tot de vierde linksback, achter Stefan Radu, Moustapha Seck en Senad Lulic. De 32-jarige linkspoot kwam dit seizoen nog maar tot twee invalbeurten met 64 speelminuten in totaal. "Ik ben een speler die altijd wil spelen en die daar alles aan doet. Ik ben nooit iemand geweest die er met de pet naar gooit, maar dit knaagt in mentaal opzicht toch wel aan je. Je kan zo de motivatie kwijtraken, dit is een lastige situatie", aldus Braafheid.

Lazio bereidt zich momenteel voor op de thuiswedstrijd van komende zondag tegen Atalanta, maar Braafheid moet zijn voldoening halen uit de trainingen. Hij maakt extra trainingsminuten om fit te blijven en heeft zelfs de hulp van een mental coach ingeschakeld om positief te blijven: "Het is niet eenvoudig om persoonlijke doelstellingen te creëeren wanneer je niet speelt. Dan train je twee weken goed en denk je een kans te maken, maar krijg je weer geen minuten. Dat is lastig."

"Ik doe daarom aan mental coaching. Het is goed om soms extra hulp te krijgen en ik vind eigenlijk ook wel dat het erbij hoort. Ik wil het wel delen, het helpt mij. Of ik er ook een betere voetballer door word? Het laat je situaties vanuit andere perspectieven zien, maar inderdaad: ik doe het wel om er uiteindelijk een betere voetballer van te worden. Ik blijf mezelf motiveren, ook al gaat het met vallen en opstaan."

Braafheid erkent dat het 'raar' is dat iemand die de WK-finale heeft meegemaakt en voor grote clubs als Celtic en Bayern München heeft gespeeld, zo in de hiërarchie is gedaald bij een club als Lazio. "Je gaat vragen stellen waarop antwoorden volgen die je toch geen voldoening kunnen geven. Maar ik ben ook gaan beseffen dat dit nu eenmaal bij het beroep hoort dat ik uitoefen. Het is mijn doelstelling om gewoon lekker te blijven voetballen en ik moet daardoor superfit blijven. Met voldoening van de training stappen en iedere minuut aangrijpen."

"Ik wil in ieder geval niet nog zo'n seizoen meemaken, wil de rest van de wereld laten zien dat Edson Braafheid nog niet klaar is", gaat de jeugdexponent van FC Utrecht verder. Braafheid heeft een aflopend contract bij Lazio en door zijn geringe aantal speelminuten is het maar de vraag of dat verlengd gaat worden. Zijn toekomst ligt dan ook nog volledig open: "Ik sluit niets uit, maar moet zorgen dat ik overal klaar voor ben. Ik wil nog twee, drie jaar op het hoogste niveau voetballen, omdat ik geloof dat ik dat nog in mij heb. Ik wil mezelf laten zien aan de buitenwereld."

Braafheid kon in de afgelopen transferperiode overigens al vertrekken uit het Stadio Olimpico. Hij had naar eigen zeggen 'niet veel opties', maar US Salernitana was wel concreet. "Dat is de tweede club van de voorzitter (Claudio Lotito, red.). Ik en Ravel Morrison (aanvallende middenvelder uit Engeland, red.) wilden aan spelen toekomen en Lotito dacht ons met Salernitana te helpen. Maar die club staat voorlaatste in de Serie B... Ik moet gewoon proberen om zoveel mogelijk minuten te maken en fit te blijven, want ik heb hier nog maar een éénjarig contract."

Ondanks de pieken en dalen die Braafheid in zijn carrière heeft gehad, kijkt hij er al met tevredenheid op terug. Met de deelname aan het WK logischerwijs als hoogtepunt: "Ik ben blij dat ik dat heb mogen ervaren, dat ik daarbij mocht zijn. Ik kreeg mijn minuten in de finale en het was tegelijkertijd ook weer een behoorlijke teleurstelling, want die finale had ik natuurlijk willen winnen. Maar ik ben er ongelooflijk trots op dat ik dat bereikt heb. Er zijn niet veel spelers die de WK-finale hebben gespeeld", besluit Braafheid.

Wie is de beste linksback uit dit rijtje?

Meer nieuws

Moisés Caicedo schiet Chelsea met schitterend schot van 45 meter op voorsprong
1
Man City is dankzij geweldige start van Foden op weg naar vierde titel op rij
16
Bram van Polen neemt emotioneel afscheid en wordt zelfs door uitvak toegezongen
1
Live meepraten in de Süper Lig: Galatasaray - Fenerbahçe
6
Spelers van Twente vieren veiligstellen Champions League met opmerkelijke gast
13
Sparta dankt Olij en gaat na zege op Heerenveen als nummer acht de play-offs in
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties