Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vermeend gebruik van n-woord noopt Wayne Rooney tot rigoureuze wissel

Laatste update:

Inter Miami won het MLS-duel met 2-3 dankzij een winnende treffer van Gonzalo Higuaín, maar na afloop ging het vooral over het incident tussen Fountas en Lowe. Beide spelers kregen in de 62e minuut een gele kaart na de woordenwisseling. Dat gebeurde allemaal kort nadat Fountas de 2-2 had gemaakt. De spelers van Inter Miami weigerden vanwege het vermeende racisme vervolgens verder te spelen zolang Fountas op het veld stond. Rooney besloot hierop in overleg met Neville en scheidsrechter Ismail Elfath om zijn aanvaller te wisselen voor Miguel Berry.

"De scheidsrechter kwam naar mij en Phil Neville toe en vertelde dat er een klacht was ingediend. Die zal zeker worden onderzocht. Verder is er niet veel meer wat ik erover kan zeggen", aldus Rooney. "Het was een racistische opmerking", zei Inter Miami-manager Neville na afloop. "Het was onaanvaardbaar. Er werd een woord gebruikt dat onaanvaardbaar is in de samenleving. Er is geen plaats voor racisme op het voetbalveld. Ik moet mijn spelers prijzen dat ze hun hoofd koel hebben gehouden en de scheidsrechter voor hoe hij omging met een moeilijke situatie. Hij volgde de protocollen van de MLS en ik respecteer Wayne Rooney enorm dat hij er zo mee omging."

Fountas ontkende in een verklaring op Instagram het n-woord te hebben gebruikt. "Ik heb het woord waarvan ik word beschuldigd niet gebruikt. Die verachtelijke racistische uitlating verwerp ik en heb ik niet gebruikt. We hadden een verhitte discussie op het veld, maar ik heb niemand racistisch bejegend. Ik verwerp racisme in welke vorm dan ook, het is verachtelijk. Ik heb veel vrienden uit vele culturen. Ik respecteer altijd de cultuur, religie en huidskleur van iedereen. Ik ben dan ook zeer ontdaan door deze beschuldiging en bedroefd dat ik vals beschuldigd word."

MLS
DC United
2 - 3
Inter Miami CF

Meer nieuws

Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
1
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
18
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties