Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vermoedelijke XI Ajax: Van 't Schip staat voor 2 belangrijke keuzes

Laatste update:

Zeker is dat Diant Ramaj in Marseille het Amsterdamse doel verdedigt. Van 't Schip is complimenteus over de Duitse sluitpost, die in ieder geval tot de winterstop de eerste keus onder de lat lijkt te blijven.

Meer: Ajax-spits Brobbey verschijnt in Jeugdjournaal en haalt uit naar PSV: ‘Arrogant’

'Ik zie Ajax alleen maar beter worden, ze kunnen de Conference League winnen'

Voetbalzone blikt uitgebreid vooruit op de cruciale Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Olympique Marseille.Lees artikel

Van 't Schip moet het tegen Marseille stellen zonder Josip Sutalo, waardoor Devyne Rensch net als afgelopen zaterdag tegen Vitesse (5-0 winst) het hart van de Amsterdamse defensie vormt met Jorrel Hato. Anton Gaaei begint als rechtsback, terwijl Ar'Jany Martha hoogstwaarschijnlijk opnieuw het vertrouwen krijgt als linksback.

De omgeturnde linksback had aanvankelijk weinig perspectief op speelminuten in de hoofdmacht, maar sinds de komst van John van 't Schip is dat volledig veranderd. In de laatste vijf duels van Ajax stond Martha drie keer in de basis en al deze wedstrijden werden gewonnen. Martha hield de meer ervaren Borna Sosa tegen Vitesse op de bank.

Op het middenveld heeft de trainer van Ajax minder smaken om uit te kiezen. Sivert Mannsverk, Silvano Vos en Branco van den Boomen ontbreken door blessures. Benjamin Tahirovic is donderdagavond de logische nummer 6, terwijl Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson het middenveld completeren.

Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn in de aanval zeker van een plek op de vleugels, maar of Brian Brobbey gaat starten is nog maar de vraag. De spits ontbrak afgelopen weekend tegen Vitesse vanwege een blessure, maar is nu fit genoeg om minuten te maken in Frankrijk.

Van 't Schip is ook tevreden over zijn vervanger Chuba Akpom, die tegen Vitesse trefzeker was en de drie Eredivisie-duels daarvoor ook vier keer trefzeker was als invaller. Brobbey staat, indien fit, nog steeds hoger in de pikorde, waardoor een basisplaats voor hem in het Stade Vélodrome logischer is.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gaeei, Rensch, Hato, Martha; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Marseille: Lopez; Clauss, Mbemba, Gigot, Lodi; Veretout, Kondogbia; Ndiaye, Harit, Sarr; Aubameyang.

UEFA Europa League
Olympique Marseille
4 - 3
Ajax

Meer nieuws

Babangida laat in videoboodschap van zich horen na mooie actie Vitesse en Ajax
0
'Naar Ajax? Ik zou het nooit doen als ik hem was. Dat gekkenhuis...'
1
Slot verlaat Feyenoord voor Liverpool en wordt duurste Nederlandse trainer
12
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
8
Argentinië maakt voorselectie Copa América bekend: wel Rulli, geen Benítez
15
Zeker twee spelers van Olympique Marseille beschoten; allebei ongedeerd
37

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties