Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vermoedelijke XI Oranje: Van Gaal heeft tal van verrassingen in petto

Laatste update:

Na een moeizame 0-2 zege op Senegal mocht Nederland zich zeer gelukkig prijzen met een 1-1 tegen Ecuador. Oranje creëerde nauwelijks kansen tegen de Zuid-Amerikanen, en ook het duel daarvoor bewees dat de succesformatie nog niet gevonden is door Van Gaal. Daarom besluit de keuzeheer wederom flink te schuiven met zijn pionnen. Vooral de samenstelling van de voorste vijf is aan verandering onderhevig. Janssen en Depay vormen het spitsenduo, dat vrijdag nog gevormd werd door Bergwijn en Cody Gakpo. Laatstgenoemde staat nu, net als in het openingsduel, achter de spitsen.

Het blok op het middenveld wordt gevormd door Frenkie de Jong en De Roon. Van Gaal heeft het ideale puzzelstukje voor naast zijn vedette nog niet gevonden, daar zowel Steven Berghuis als Teun Koopmeiners nog niet wist te imponeren dit toernooi. De Roon krijgt nu de kans om zich te laten zien. "Wat beter moet, is het spel aan de bal, maar het is ook een stukje agressie. Dat druk zetten moet al hoger op het veld gebeuren", zei Van Gaal afgelopen weekend over het duel tegen Ecuador. Vermoedelijk ligt die observatie ten grondslag aan de keuze voor De Roon.

Van Gaal houdt wel vertrouwen in zijn achterste zes. Dat betekent dat Andries Noppert zich mag opmaken voor zijn derde interland en dat Daley Blind, Nathan Aké, Virgil van Dijk, Jurriën Timber en Denzel Dumfries (v.l.n.r.) de defensie vormen. Alles bij elkaar genomen lijkt Xavi Simons dus genoegen te moeten nemen met een invalbeurt. Van Gaal hintte maandag tijdens de persconferentie nog op speeltijd voor de seizoensrevelatie. "Tegen Xavi Simons heb ik gezegd dat hij een volgende stap zou kunnen maken. Ik neem waar dat hij als speler een stijgende ontwikkeling doormaakt, dat hij probeert uit te voeren wat we van hem verlangen", zei de bondscoach.

De tegenstander
Voor Qatar is het vooralsnog een WK-debuut om te vergeten. Het openingsduel tegen Ecuador werd kansloos met 0-2 verloren, terwijl Senegal met 1-3 eveneens een maatje te groot was. Nederland - als nummer acht van de wereld het hoogst geklasseerde land op de FIFA-ranglijst - zal Qatar al niet minder angst inboezemen. Het duel zal voor de wereldwijde nummer vijftig vooral om de eer gaan, daar het land al is uitgeschakeld.

Bondscoach Félix Sánchez zei maandag op de persconferentie dan ook te hopen op een 'waardig afscheid'. "We gaan proberen tegenstand te bieden, maar laten we ook genieten. Het is een hele eer dat we hier staan. Hopelijk kunnen we het WK een beetje waardig afsluiten." Het duel in het Al Baytstadion zal afgetrapt worden om 16.00 uur en staat onder leiding van de Gambiaan Bakary Gassama. Bij een overwinning komt Nederland op zeven punten en kan alleen Ecuador nog over Van Gaal en co heen klimmen. Daarvoor moeten de Zuid-Amerikanen echter wel met minimaal drie doelpunten verschil van Senegal winnen. Het zou in dat geval aankomen op het Fair Play-klassement.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk (c), Aké, Blind; De Roon, F. De Jong; Gakpo; Janssen, Memphis

Vermoedelijke opstelling Qatar: Barsham; Mohammad, Ró-Ró, Khoukhi, Hassan, Ahmed; Boudiaf, Al-Haydos (c); Ali, Madibo, Afif

WK
Nederland
2 - 0
Qatar

Meer nieuws

Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
8
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties