Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vernedering kost PSV ongeslagen thuisstatus en tweede plek in Eredivisie

Laatste update:

PSV had iets goed te maken na de 3-0 nederlaag tegen FC Utrecht van vorige week en de doelpuntloze remise tegen LASK Linz op donderdag. De Eindhovenaren verschenen echter gehavend aan de aftrap, daar Steven Bergwijn, Donyell Malen en Mohamed Ihattaren allemaal niet fit genoeg waren om in actie te komen. Bovendien waren Jorrit Hendrix en Nick Viergever geblesseerd. De personele problemen leidden er onder meer toe dat Thomas zijn allereerste basisplaats kreeg. Zijn basisdebuut liep echter uit op een nachtmerrie: na twintig minuten ging hij hard door op de enkel van Fredrik Midtsjö en kreeg hij een rode kaart, nadat Pol van Boekel de videobeelden bekeek; in eerste instantie had de scheidsrechter geel uitgedeeld.

Het was alweer de derde 'rode VAR-kaart' voor PSV in de laatste twee competitieduels, na de prenten voor Hendrix en Viergever in Utrecht. Zodoende heeft PSV in de laatste twee optredens evenveel rode kaarten geïncasseerd als in de 171 Eredivisie-wedstrijden die daaraan voorafgingen. Het wegsturen van Thomas was het meest in het oog springende moment tot dan toe in de erste helft. AZ had in de zevende minuut een goede kans gekregen om de score te openen, nadat Myron Boadu door Oussama Idrissi werd vrijgezet voor Jeroen Zoet en net naast schoot, maar verder was het gevaar voor beide doelen lange tijd beperkt. AZ wist aanvankelijk niet veel te doen met het numerieke overwicht; dat lukte pas in de slotfase van de eerste helft.

De ploeg van Arne Slot was in de fase na de rode kaart slordig in de aanval; spelers vonden elkaar moeilijk en daardoor kwam PSV niet in grote problemen. Beide ploegen hadden veel overtredingen nodig en leverden de bal te vaak bij elkaar in. Het eerste bedrijf leek dan ook doelpuntloos te eindigen, maar op slag van rust kwam daar verandering in. Na een scherpe pass van Calvin Stengs stond Boadu plots voor Zoet. Denzel Dumfries slaagde er niet in om hem van de bal te zetten en de spits van AZ trof doel in de korte hoek: 0-1. In de blessuretijd sloeg Boadu zelfs voor de tweede keer toe. Midtsjö vond Owen Wijndal aan de linkerflank en de buitenspeler stelde de vrijstaande Boadu in staat om van dichtbij aan te tekenen voor het tweede doelpunt van de middag.

Met zijn 18 jaar en 286 dagen werd Boadu de jongste speler ooit van AZ die een dubbelslag produceerde in een uitduel in de Eredivisie. In de rust greep Van Bommel in door Kostas Mitroglou en Jordan Teze binnen de lijnen te brengen voor respectievelijk Bruma en Ritsu Doan. AZ behield echter de controle over de wedstrijd. Boadu liet tot tweemaal toe na het duel te beslissen: hij schoot hoog over na goed terugleggen van Yukinari Sugawara en ook een kopbal uit een voorzet van Stengs bleek niet succesvol. Maar in een fase waarin het tempo lager lag, liep AZ uit. Na voorbereidend werk van Stengs liet Zoet zich door Svensson opnieuw verrassen in de korte hoek en ook De Wit deed een duit in het zakje met een behendig balletje uit een corner. Boadu kwam dicht bij een hattrick in de slotminuten, maar trof de paal.

-
Wie eindigt dit seizoen hoger in de Eredivisie?

Meer nieuws

Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
5
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
9
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
10
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
82

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties