Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verschillen in top Eredivisie erg klein na zeperd PSV

Laatste update:

Eerst kwam Heerenveen met tien man te staan, wegens een rode kaart voor Stefano Marzo, die na een halfuur de doorgebroken Florian Jozefzoon neerhaalde en weggestuurd werd. Dit was uitstekend gefloten door Kevin Blom, die eerder had laten doorspelen na een pittige overtreding van Sinkgraven, omdat PSV voordeel had. De supporters van Heerenveen dachten duidelijk anders over de beslissing van Blom, die in de tweede helft echter ook een PSV'er wegstuurde. Joshua Brenet raakte met zijn voet Mark Uth in de liesstreek en kreeg net als Marzo direct rood, waardoor het weer tien tegen tien werd. Heerenveen trok niet lang hierna uiteindelijk aan het langste eind.

Voor PSV betekende dit de tweede nederlaag van het seizoen en onverdiend was dit zeker niet te noemen. De bezoekers kregen binnen de eerste minuut van de wedstrijd nog wel de eerste mogelijkheid, via Jurgen Locadia, maar vervolgens was Heerenveen de baas in eigen huis. Het eerste gevaar kwam van de voet van Sinkgraven, die Karim Rekik in het vijandelijke strafschopgebied van zich afschudde, maar vervolgens te dicht op Jeroen Zoet schoot. Ook Morten Thorsby en Luciano Slagveer zorgden voor opwinding, voordat PSV bij een spaarzame tegenaanval op voorsprong had moeten komen. De schuiver van Jozefzoon, na een knap hakje van Georginio Wijnaldum, werd echter uitstekend gepakt door Kristoffer Nordfeldt.

Even hierna werd Heerenveen weer gevaarlijk via Uth, maar zijn volley in de korte hoek werd gekeerd door Zoet, waardoor het evenwicht in de score bleef. Heerenveen verdiende een openingstreffer, maar kwam een klein kwartier voor rust met tien man te staan, toen Marzo een rode kaart kreeg. Het zorgde voor spreekkoren vanaf de tribune en wat opstootjes op het veld, maar PSV wist met elf tegen tien geen vuist te maken in het restant van de eerste helft. Kansen op de openingstreffer vielen er eigenlijk niet te noteren.

In de tweede helft probeerde PSV meer druk te zetten, maar de verdediging van Heerenveen stond goed en gaf weinig weg. De bezoekers werden weer het gevaarlijkst uit een counter, maar Jozefzoon raakte de bal verkeerd, waardoor ook deze kans verloren ging. Vervolgens kwam ook PSV met tien man te staan, door de rode kaart voor Brenet, en Heerenveen rook nu bloed. De thuisploeg verliet de eigen speelhelft wat meer en vond ruim tien minuten voor tijd het winnende doelpunt, toen Sinkgraven het eindstation was van een fraaie aanval en de bal in de bovenhoek schoot. Voor de middenvelder betekende het zijn tweede doelpunt in de Eredivisie, nadat hij eerder al had gescoord tegen AZ. PSV probeerde in het restant nog wel wat terug te doen, maar de gewenste gelijkmaker werd niet gevonden.

-
sc Heerenveen heeft verdiend gewonnen

Meer nieuws

Live meepraten in de Champions League: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
4
Dortmund begint met Maatsen en zonder Malen; Mbappé in de CL wél in de basis
5
Curieuze uitspraak Ajax-trainer Van 't Schip jaren na dato geopenbaard
10
'Manchester United-fans doen alsof ze gehandicapt zijn om wedstrijden te kijken'
2
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
8
Vitesse aan de rand van de afgrond: 'Staan er heel slecht voor, we lopen leeg'
35

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties