Vervanger Depay breekt de ban voor United, Koeman blij met Tadic

Manchester United - West Bromwich Albion 2-0
Depay bleef negentig minuten op de bank zitten bij Manchester United en vanaf de kant zag hij al snel wat voor wedstrijd dit zou worden: West Bromwich kwam op te verdedigen en United moest het spel maken. Met Daley Blind in de achterhoede had de thuisploeg veel balbezit, maar United had moeite met het creëren van kansen. Juan Mata was de eerste die echt gevaarlijk werd, maar op aangeven van Wayne Rooney plaatste hij de bal net naast de voor hem verkeerde kant van de paal, en even later greep Boaz Myhill in bij een poging van Rooney. Kort voor rust moest de doelman opnieuw handelend optreden, toen een vrije trap van Rooney voor de voeten van Anthony Martial belandde, maar het schot dat hij produceerde was een gemakkelijke prooi voor Myhill.

Van Gaal wist dat zijn ploeg geduldig moest blijven en hoopte maar dat dit geduld beloond zou worden. Dat was het geval, want in de zevende minuut na rust kwam United op voorsprong, via Jesse Lingard. Een voorzet van Martial werd uit het strafschopgebied gekopt, waar Lingard de bal controleerde en het leder vervolgens met gevoel in de verre hoek draaide. West Bromwich moest nu wat meer naar voren komen en twintig minuten voor tijd werden Rickie Lambert én Saido Berahino in de ploeg gebracht. Laatstgenoemde had kort na zijn entree met een open kopkans de gelijkmaker op zijn naam moeten schrijven, maar hij kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd, waardoor United met de schrik vrij kwam. De gastheer speelde de wedstrijd hierna rustig uit en kreeg kort voor tijd nog een penalty, toen Gareth McAuley Martial neerhaalde. McAuley kreeg rood en Mata maakte vanaf elf meter de 2-0.

Sunderland - Southampton 0-1
Patrick van Aanholt en Jeremain Lens werden beiden gepasseerd door Sam Allardyce en begonnen dus op de bank bij de thuiswedstrijd van Sunderland tegen Southampton. Bij de bezoekers stonden Maarten Stekelenburg, Virgil van Dijk en Jordy Clasie allemaal in de basis en laatstgenoemde stond ook aan de basis van de eerste kans van de wedstrijd, maar Sadio Mané wist uit een moeilijke hoek niet raak te schieten. Southampton was de betere ploeg en Dusan Tadic en nogmaals Mané vonden Costel Pantilimon op hun pad, terwijl Jordi Gómez net op tijd een blok inzette toen James Ward-Prowse de score leek te gaan openen. De beste kans voor Sunderland in de eerste vijfenveertig minuten was voor Ola Toivonen, maar de voormalig PSV'er schoot naast het doel van Stekelenburg.

Kort in de tweede helft moest Stekelenburg wel even ingrijpen, al was de volley van Fabio Borini veel te slap om echt kans te maken op een doelpunt. Aan de overkant beproefde Mané zijn geluk weer met een schot van afstand (gepakt door Pantilimon), terwijl de duikende Sebastian Coates een schot van Steven Davis blokkeerde. De druk van Southampton nam toe en twintig minuten voor tijd kregen de gasten een penalty, toen Yann M'Vila Ryan Bertrand naar de grond haalde. Tadic maakte vanaf elf meter geen fout en omdat Stekelenburg hierna nog twee goede reddingen in huis had, werd de voormalig sterspeler van FC Twente met deze treffer de matchwinner. Sunderland blijft door deze nederlaag voorlaatste staan in de Premier League; hekkensluiter Aston Villa speelt zondag uit tegen koploper Manchester City.

Leicester City - Watford 2-1
Leicester en Watford kwamen zaterdag voor rust niet tot scoren, maar kansen werden er wel gecreëerd in het King Power Stadium. De beste was voor de bezoekers toen Odion Ighalo na twintig minuten tegen de paal volleerde. Aan de andere kant voorkwam Heurelho Gomes dat Vardy voor de negende keer op rij zou scoren in een Premier League-wedstrijd. In de tweede helft werd de ban gebroken door N'Golo Kanté, die na wat gekap en gedraai met een puntertje de blunderende Gomes verschalkte. De keeper incasseerde ook nog de 2-0: Vardy benutte een strafschop na een overtreding van Gomes. Watford kwam via een penalty van Troy Deeney nog terug tot de 2-1, maar een punt zat er niet in voor the Hornets.

West Ham United - Everton 1-1
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van West Ham, want Victor Moses schoot na een slippertje van verdediger Brendan Galloway in het zijnet. Aan de overzijde zorgden onder anderen Arouna Koné en Ross Barkley voor dreiging en na een half uur werd de ban gebroken: Manuel Lanzini schilderde een afvallende bal op prachtige wijze in de kruising. Everton deed op slag van rust echter wat terug: Romelu Lukaku omspeelde keeper Adrián en schoof binnen. De fraaie assist kwam van de voet van Gerard Deulofeu. In de tweede helft golfde het spel op en neer en waren de beste kansen nog voor West Ham: Lanzini mikte naast en Winston Reid kopte over en daardoor kreeg het treffen geen winnaar.

Norwich City - Swansea City 1-0
Swansea begon sterk met onder meer een afstandsschot van Bafetimbi Gomis, maar werd daarna onder druk gezet door Norwich. De thuisploeg kreeg via een kopbal van Cameron Jerome een goede kans en aan de andere kant schoot Gomis naast en appelleerde hij tevergeefs om een strafschop na contact met Sébastien Bassong. De brilstand bleef derhalve na een teleurstellende helft op het scorebord staan, maar na rust werd er wel gescoord. Jonny Howson scoorde bij een hoekschop van dichtbij de 1-0, terwijl kort daarvoor Gylfi Sigurdsson nog de lat had geraakt. Norwich kreeg na de openingstreffer meer vertrouwen en trok de voorsprong dan ook over de streep op Carrow Road.

Jamie Vardy heeft in elk van zijn laatste negen Premier League-duels gescoord. Alleen Ruud van Nistelrooij deed het ooit beter: 10 duels op rij in 2003. #baas #lcfc #leiwat #instavoetbalzone