Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verweij: 'Het is verbijsterend, kennelijk zijn ze daar zo bang voor bij Ajax'

Laatste update:

"Hij heeft in ieder geval niet de Dirk Kuijt-route genomen, en dat valt wel te prijzen vind ik", concludeert Verweij vrijdag in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. "Hij is begonnen als assistent bij Jong Ajax onder Marcel Keizer. Vervolgens is hij Onder 19 gaan doen, dat werd later Onder 18, want Onder 19 werd opgeheven. En vervolgens kreeg hij het voor het zeggen bij Jong Ajax. Hij is er nu inmiddels zeven jaar mee bezig, dus dat is wel de geleidelijk weg", zo klinkt het over de opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder.

"Waarbij je nu wel een groot risico neemt", plaatst Verweij een kanttekening. "Want het afbreukrisico is wel heel groot natuurlijk." Volgens Valentijn Driessen was een tussenstap zoals bij FC Groningen 'perfect' geweest voor de nog redelijk onervaren Heitinga. "Maar er is geen mal op te leggen wanneer je nou wel of niet een goede trainer voor Ajax kan worden. Of je die weg naar Groningen bijvoorbeeld nodig hebt. Louis van Gaal heeft bij AZ gezeten, dus die had die kennis van daar. Niet als hoofdtrainer, maar hij keek daar wel in de keuken. Dat heeft Heitinga natuurlijk niet."

Driessen wil niet suggereren dat Heitinga het niet goed zal doen als hoofdcoach. "Frank de Boer bijvoorbeeld is wel vanaf de jeugd doorgestroomd naar het eerste elftal. En dat is heel goed gegaan. Er is geen ideale route voor wie dan ook. Uiteindelijk zal je het toch zelf moeten doen. Hij (Heitinga, red.) zal zich nu moeten bewijzen, dit wordt voor hem hét halfjaar. Als het nu niet lukt, dan komt hij niet terug als Ajax-trainer", geeft de journalist mee aan de interim-coach.

Aankoopbeleid
Verweij buigt zich vervolgens over het aankoopbeleid van Ajax in de afgelopen transferperiode. Ondanks de slechte reeks in de Eredivisie werd alleen Gerónimo Rulli aan de selectie van toen nog Schreuder toegevoegd. "Het is verbijsterend. Schreuder heeft om een rechter centrale verdediger gevraagd en een keeper. Maar kennelijk is de financiële situatie bij Ajax zo en zijn ze zo bang dat ze de Champions League niet halen, dat ze daar toch wel een beetje op voorsorteren. En dat er heel weinig mogelijk was", aldus Verweij.

Meer nieuws

Pasveer, Openda, Kashia en tal van andere (oud-)spelers schieten Vitesse te hulp
21
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
50
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
61
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
40
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties