Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verweij pakt Olfers hard aan: 'Dat vind ik heel gek van een hoogleraar'

Laatste update:

"Er hebben heel veel mensen zich gestoord aan de rol van Marjan Olfers in de afgelopen weken in de media", aldus Verweij. "Ze zat bij Beau en bij een hele boel andere programma's. Maar ik heb haar ook op de radio gehoord. En dat is prima. Zij is hoogleraar Sport en Recht en ook kundig in heel veel zaken in die turnaffaire (over vermeende fysieke en geestelijke mishandeling van enkele turnsters, red.). Daar had ze uitstekende punten, denk ik. Alleen wat ontbrak in mijn ogen is dat ze heel duidelijk aangaf dat zij ook rvc-lid is geweest bij Ajax. En dat nou niet heel goed heeft gedaan. Sterker nog, het bleek dat Louis van Gaal niet rechtmatig was aangesteld (als technisch directeur, red.) en er werd een mes in de rug van Johan Cruijff gepland."

Studio Voetbal onthult ijzingwekkend citaat tijdens personeelsgesprek Ajax

Mike Verweij zet vraagtekens bij het optreden van Marjan Olfers in onder meer Studio Voetbal.Lees artikel

"En zij stond lijnrecht tegenover de voetballers, waaronder Marc Overmars", brengt Verweij in herinnering. "En dat is zelfs tot een rechtszaak gekomen. Dus zij stond in de rechtszaal tegenover Overmars, die toen nog geen technisch directeur was. Maar zich wel dusdanig betrokken voelde bij Ajax dat hij het opnam tegen de toen zittende rvc. En die rancune proef je wel. En wat ik heel gek vind van een hoogleraar is dat ze een aantal open eindjes neerlegt bij Studio Voetbal door onder meer te stellen dat ze vreest dat er nog iets gaat gebeuren bij een andere betaaldvoetbalclub. Daarmee maak je zoveel clubs verdacht, dat vind ik heel raar."

"Ze zegt ook dat ze een geluidsopname heeft van de personeelsbijeenkomst bij Ajax. Ja, vreemd vind ik dat van een hoogleraar, dat je dat hebt van een besloten bijeenkomst", voegt Verweij daaraan toe. "Maar ook de woorden van Menno Geelen (commercieel directeur Ajax, red.), die door het personeel werd gevraagd van: 'Spreek je nou eens uit'. En dat ook heel duidelijk heeft gedaan. En daar werd onterecht de conclusie aan verbonden dat Geelen aangaf dat er nog veel meer naar boven zou komen. Ja, dat heeft hij niet gezegd. En als ze dan toch een geluidsopname heeft, dan moet ze het wel goed verwoorden. En niet op deze manier", stelt de Ajax-volger.

Marjan Olfers was tien jaar geleden als lid van de rvc verbonden aan Ajax.

Valentijn Driessen mengt zich later in de podcast ook in de discussie over de rol van Olfers. "Ik krijg net een appje en dat is in het verlengde van wat Mike (Verweij, red.) zei over Olfers. En dat gaat over Steven ten Have (voormalig voorzitter van de rvc van Ajax, red.). Die indirect ook zijn gezicht heeft laten zien in die hele Ajax-saga. Hij was degene die samen met Olfers achter de rug van Johan Cruijff Louis van Gaal hebben benoemd als directeur. Wat uiteindelijk is teruggedraaid door de rechter."

"Die is commissaris van de VEB, de Nederlandse vereniging van effectenbezitters. En laat die vereniging nou afgelopen maandag een brief hebben gestuurd naar Ajax, waarin zij opheldering hebben gevraagd over wat er bij Ajax allemaal aan de hand is. En die vinden dat de aandeelhouders zijn zijn benadeeld voor hetgeen wat er bij Ajax is gebeurd. Dat de raad van commissarissen niet heeft ingegrepen bij die contractverlenging van Marc Overmars, terwijl ze daarvoor al signalen en geluiden hadden gehoord over het grensoverschrijdende gedrag."

Verweij vindt dat Ten Have gezien zijn Ajax-verleden niet zo hoog van de toren moet blazen. "Hij is door de rechter destijds echt als een kleuter teruggefloten. Die heeft onrechtmatig Louis van Gaal en Danny Blind aangesteld. Dus om nu Ajax aan te spreken op dingen die niet goed zouden zijn gegaan. Ik zou even mijn mond houden, denk ik", zo besluit Verweij zijn relaas over Ten Have.

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties