Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verweij ziet voordeel voor Ajax in strijd om Henderson: 'Dat geeft Ajax hoop'

Laatste update:

Dinsdagmiddag deelde transfermarktexpert Fabrizio Romano het nieuws dat Ajax 'serieus geïnteresseerd' is in de diensten van Henderson. De 33-jarige middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Liverpool naar Al-Ettifaq, waar hij onder Steven Gerrard werkt. Henderson zou Saudi-Arabië echter alweer willen verlaten.

Verweij stelt in de podcast Kick-off dat de komst van Henderson een reële mogelijkheid is. "Ik denk dat een heleboel fans denken: dit klinkt te mooi om waar te zijn, het gaat niet gebeuren. Maar ik denk dat er best een kans is dat het gaat gebeuren. Er is inmiddels een Nederlandse zaakwaarnemer, Nathan van Kooperen, die zich ook met die deal bemoeit."

"Ze zijn nu bezig met zijn club in Saudi-Arabië om te kijken of er een mogelijkheid is. Ajax wil hem anderhalf jaar huren, als die mogelijkheid zich voordoet." Verweij stipt een voordeel aan voor Ajax ten opzichte van clubs in de Premier League. "Sinds de Brexit is er een regel dat als een speler uit Engeland bijvoorbeeld in Saudi-Arabië heel veel geld verdient maar binnen een jaar terugkeert, hij 47 procent belasting betaalt over het geld dat hij daar verdiend heeft."

"Buiten Engeland is dat belastingtechnisch gewoon veel voordeliger. Dus de Bundesliga of de Eredivisie is interessanter voor hem. Dat geeft Ajax toch wel een beetje hoop dat het mogelijk zou zijn." Ajax kent de nodige concurrentie in de strijd om de voormalig aanvoerder van Liverpool.

CBS Sports-journalist Ben Jacobs meldde dinsdag dat ook Bayer Leverkusen en Newcastle United hengelen naar de diensten van Henderson. Valentijn Driessen denkt dat Henderson 'overal aangeboden wordt'. "Die jongen wil op zijn knietjes weg daar. Ik denk dat hij heimwee heeft naar West-Europa en best bereid is om wat in te leveren."

Henderson zou bij Al-Ettifaq naar verluidt een slordige vijftien miljoen euro per jaar verdienen. Eerder meldde Jacobs nog dat een huurperiode juist niet in de lijn der verwachtingen ligt, daar Al-Ettifaq dan zou verlangen dat Ajax zijn volledige loon overneemt. De kans dat dat gaat gebeuren lijkt zo goed als uitgesloten, waardoor Ajax op een creatievere manier zal moeten toeslaan.

Henderson zou Ajax-trainer John van 't Schip de nodige ademruimte bezorgen op het middenveld. De oefenmeester kan de komende tijd niet beschikken over Silvano Vos, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen. Al die spelers kampen met blessures en het is nog onduidelijk wanneer zij precies terugverwacht worden.

Meer nieuws

Pérez is na Mbappé nog niet klaar met Real en maakt werk van volgende ster
25
Rellende Utrecht-fans gewaarschuwd: 'Wil je voorkomen dat je straks op tv komt?'
10
Turkije wint ook bij poging 13 niet van Italië, maar lijkt klaar voor EURO 2024
17
Portugal tankt vertrouwen in aanloop naar het EK met zege op Finland
12
De Bruyne staat open voor transfer naar Saudi-Arabië: 'Ongelooflijke bedragen'
57
Kylian Mbappé rekent keihard af met PSG: 'Luis Enrique heeft me gered'
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties