Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verzwakt PSV toch de betere inkoper

Laatste update:

Alle vier hebben ze in elk geval gemeen dat ze het publiek vooralsnog niet aanspreken. Zelfs Frank de Boer onderkende dat bezwaar. De trainer van Ajax toonde begrip voor het gemor van de aanhang over de vage aard van de versterkingen. Hij verwees daarbij naar concurrent PSV, dat ongeveer in dezelfde vijver viste en bepaald ook geen kanjers had binnengehengeld.

Het verschijnsel is niet van deze zomer. Telkens glippen de smaakmakers van de competitie de grens over. Nederlandse clubs kunnen dat slechts opvangen met een enkele (geleende) belofte uit één van de toplanden of derde keus uit het buitenland. Het is nu eenmaal een trieste traditie dat de Eredivisie steeds weer kwaliteit afstoot.

Nochtans heeft De Boer het idee dat Ajax meer klasse herbergt dan vorig seizoen. Zonder omwegen verkondigt hij dat de Amsterdammers weer volop zullen meedingen naar de landstitel. De achterstand op PSV is ingelopen, mede omdat bij de regerend kampioen de basis onder het succes is weggevallen. Voor een dergelijke conclusie is het evenwel nog iets te vroeg, vooral omdat alle eventuele aanwinsten nog onvoldoende zijn geacclimatiseerd en ingepast.

Voor Ajax gaat de tijd in dat proces toch al dringen, met op 29 juli de uitwedstrijd tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League. De Boer tipt zijn ploeg als favoriet, hoewel Oostenrijkse tegenstanders sombere herinneringen oproepen in de Arena. Naast Sanogo en Younes verwelkomde hij ook nog Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en John Heitinga min of meer van eigen bodem. Eerstgenoemde moet vanaf het middenveld sturing geven aan positiespel met meer diepte dan breedte. De trainer wil voor alles dat eeuwige breien uitroeien, maar dat lijkt een utopie.

In de filosofie van Ajax heeft het nu elke plaats dubbel bezet, met vrij identieke spelers in de stijl van de club. Of dat klopt, valt nog niet te zeggen. Belangrijker is dat de trainer straks kan kiezen voor een vaste en harmonieuze basis, met minder wisselingen dan in de voorgaande competitie. Dijks en de teruggekeerde Heitinga kunnen de achterhoede iets meer rust en stabiliteit geven. Maar de supporters kopen niet een (dure) seizoenkaart voor defensief geschoolde nieuwelingen.

Of PSV alerter en scherper boodschappen heeft gedaan, moet de tijd uitwijzen. Niet alleen vanuit Amsterdam weerklinkt scepsis dat de kampioen danig is verzwakt. Het haalde sowieso veel geld op voor Depay en Georginio Wijnaldum, de gangmakers van de herrijzenis in Eindhoven. Phillip Cocu was op de scheiding voorbereid, maar zal ze absoluut missen, als ook het publiek. Het koppel produceerde gezamenlijk liefst 44 doelpunten (27 plus 17) en alleen al dat weegt zwaar als erfenis.

Waar Ajax het nodige mag verwachten van met name Gudelj, heeft PSV mogelijk twee potentiële blikvangers aangetrokken: Davy Pröpper en de Belg Lestienne. Met name de pas 23-jarige Arnhemmer ontsteeg in de voorbije competitie het gemiddelde niveau in eigen land en debuteerde niet voor niets als invaller in het Nederlands elftal. De fysiek sterke middenvelder, naast een onvermoeibare loper ook nog eens een stilist, stond vooraan de eerste rij in de etalage en kan zich in Eindhoven ontpoppen als de meest aansprekende en attractieve aankoop van deze zomer. Gelukkig voor het vaderlandse volk had de uitblinker van Vitesse nog geen zin in een avontuur bij een buitenlandse club. Hoe het allemaal zal gaan uitpakken, verbergt zich uiteraard in de glazen bol van de komende maand. Wie prijkt straks in de gele trui? Gudelj of Pröpper? Of….. ?

LEX MULLER

Sportjournalist sinds mensenheugenis. Schrijft al sinds 1966 over voetbal. Bezocht WK's vanaf 1974. Werkte tot 1994 voor kranten, waaronder twintig jaar bij het Algemeen Dagblad. Switchte daarna naar de televisie, maar legt zich sinds 1 januari 2011 volledig toe op sport op internet.

Wie heeft er beter zaken gedaan?

Meer nieuws

Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
12
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
66
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties