Veteranen Juventus goud waard in moeizame overwinning bij Genoa

Het duel in Genua boeide van begin tot eind. De eerste kans van de wedstrijd was voor Giuseppe Sculli, die in kansrijke positie over schoot, en aan de overkant moest Mattia Perin ingrijpen bij een gevaarlijke vrije trap van Pirlo. De keeper van Genoa werd even later geklopt door Osvaldo, maar dit doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Kort voor rust werd ook een tweede goal van Osvaldo afgekeurd, maar deze beslissing was niet juist: na een hakballetje van Paul Pogba stond de spits op een lijn met de laatste verdediger van Genoa, maar toch ging de vlag omhoog.

Genoa kwam daar dus met de schrik vrij en was van mening dat het even hiervoor een strafschop had verdiend, toen Andrea Bertolacci naar de grond ging na contact met Stephan Lichtsteiner. De bal ging echter niet op de stip en zodoende gingen Genoa en Juventus in evenwicht de rust in. In de tweede helft probeerden de bezoekers de druk wat op te voeren, maar Fernando Llorente speelde een ongelukkige wedstrijd en kwam nauwelijks in het stuk voor. De afwezige Carlos Tévez werd duidelijk gemist bij de Oude Dame, die het behoorlijk lastig had met Genoa.

Tien minuten na rust kreeg Bertolacci een enorme kans om Genoa op voorsprong te zetten. De middenvelder kwam oog in oog met Buffon te staan, maar slaagde er van dichtbij niet in om de keeper te verschalken. De keeper hield zijn ploeg dus op de been en dat deed hij twintig minuten voor tijd opnieuw, toen Buffon een strafschop van Emanuele Calaiò (gegeven na een handsbal van Arturo Vidal) keerde. Juventus had even hiervoor zelf overigens ook een penalty moeten krijgen, maar de bal ging niet op de stip toen Sebastian De Maio aan de overkant ook hands maakte.

Buffon hield de score dus op 0-0 en zag dat Juventus maar weinig wist te creëren in de tweede helft. Een doelpuntloos gelijkspel leek daardoor in het verschiet te liggen, maar in de slotfase bezorgde Pirlo zijn ploeg alsnog de volle buit, door een vrije trap schitterend in de bovenhoek te krullen. Juventus heeft nu liefst zeventien punten meer dan achtervolger AS Roma, dat nog wel twee wedstrijden minder gespeeld heeft. De landstitel lijkt de ploeg van Antonio Conte echter niet te kunnen ontgaan.