Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

VfL Wolfsburg schakelt Inter uit, bekerhouder Sevilla kwartfinalist

Laatste update:

Besiktas - Club Brugge 1-3
Club Brugge won vorige week in eigen huis door twee goals na rust, maar kon toen niet voorkomen dat Besiktas ook een goal aantekende. De uittreffer van Gökhan Töre was een kostbare, want aan een 1-0 zege zouden de Turken genoeg hebben gehad in de return. Het liep echter anders. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin er niet veel kansen werden gecreëerd en Club het op de counter probeerde, werd ook nu kort na de break toegeslagen. Iets meer dan twee minuten waren er gespeeld, toen Ramon Motta maar eens besloot van een dikke twintig meter uit te halen. Zijn schoot vloog in de rechter bovenhoek fraai binnen en liet Club Brugge duizelen: 1-0.

Nu hadden de Turken de touwtjes in handen, maar lang duurde dat voorrecht niet. Nadat Timmy Simons een bal doorkopte over de verdediging van Besiktas, snelde Tom De Sutter met enorme passen richting de bal. Pedro Franco kon hem totaal niet bijhouden en de Belg tikte binnen onder keeper Tolga Zengin door, die te laat uit zijn doel was komen aanlopen. De Belgen zaten zo weer in de favorietenrol en maakten het waar: tien minuten voor tijd tilde Boli Bolingoli Mbombo de score naar 1-2, nadat de verdediging open was komen te liggen. Besiktas appelleerde vergeefs voor buitenspel en boog het hoofd. In de drukke slotfase maakte Mbombo ook nog de derde, waarna Olcay Sahan weggestuurd werd met rood.

Internazionale - VfL Wolfsburg 1-2
Alsof het na de duidelijke zege van vorige week (3-1) nog niet zeker genoeg was, pakte VfL Wolfsburg ook in de return in Milaan een voorsprong. Bas Dost, die de voorgaande vier duels niet tot scoren kwam, begon in de basis en zag hoe teamgenoot Daniel Caligiuri de 0-1 maakte. Kevin De Bruyne stoomde op over links en zette laag voor richting het midden: daar dook Caligiuri op. Zijn schot ging door de benen van Juan Pablo Carrizo en caramboleerde via diens achterwerk omhoog. De bal daalde echter weer tijdig en stuiterde over de doellijn, waardoor de meegelopen Dost er niet meer aan hoefde te zitten en VfL Wolfsburg de leiding nam. Dost zelf had Carrizo al getest met een schot, na een fout van Juan Jesus achterin.

Inter had nu drie goals nodig om überhaupt een verlenging af te dwingen en dat bleek een veel te zware opdracht. Mateo Kovacic en Mauro Icardi probeerden iets te doen aan de nadelige marge en ook Fredy Guarín deed een poging, maar het lukte niet Diego Benaglio te verschalken. Rodrigo Palacio kreeg ook een kans, maar stuitte op de voet van Benaglio. In tweede instantie was het wél raak, tien minuten daarna. De Argentijn tikte na een een-tweetje met Hernanes raak en maakte er 1-1 van. Toch kwam de ongeslagen status van Inter in Europa (elf duels) ten einde, want invaller Nicklas Bendtner (gekomen voor Dost) maakte nog de 1-2.

Sevilla - Villarreal 2-1
Het Spaanse onderonsje tussen nummers vijf en zes van de Primera División werd eigenlijk vorige week al beslist. Toen boekte Sevilla uit bij Villarreal immers een 1-3 overwinning en daar werd de basis gelegd voor de doortocht naar de kwartfinales. De return in het Ramón Sánchez Pizjuán kreeg pas in het laatste deel van de tweede helft vorm. Carlos Bacca, even tevoren in de ploeg gekomen voor Kévin Gameiro, liep precies op tijd weg bij een steekpass en snelde weg naar het doel. Hij was niet zelfzuchtig en bediende Vitor Iborra, die er beter voor stond en met binnenkant rechts doodeenvoudig de 1-0 maakte. Het was alsof Villarreal die achterstand nodig had gehad.

Binnen vier minuten stond het namelijk alweer gelijk in de keramiekstad. Giovani dos Santos legde aan voor een vrije trap van zo'n zeventien meter en joeg de bal met links hard, halfhoog langs de muur in het doel. Over twee duels bezien stond El Submarino Amarillo nog steeds voor een zeer zware taak. Het werd er niet beter op toen Eric Bailly kort na de 1-1 zijn tweede geel kreeg en Villarreal met een man minder achter liet. Sevilla profiteerde al vlot via Denis Suárez en won zo ook de tweede ontmoeting in een week tijd. Vrijdag weet de Europa League-houder wie het treft in de kwartfinale.

Torino - Zenit Sint-Petersburg 1-0
Torino moest een achterstand van 2-0 zien weg te werken en ging dan ook aanvallend van start in het eigen uitverkochte Stadio Olimpico. Via Ezequiel Garay raakte men de paal en Alexander Farnerud en Fabio Quagliarella waren ook dreigend namens de thuisploeg. Zenit Sint-Petersburg leunde op de voorsprong en liet zich in aanvallend opzicht nauwelijks zien. Ook in de tweede helft kreeg Torino de nodige mogelijkheden. Yuri Lodygin had bijvoorbeeld een dubbele redding in huis op pogingen van Josef Martínez en Alessandro Gazzi. In de slotminuut werd het door een kopbal van Kamil Glik dan toch 1-0, maar meer zat er voor Torino niet. Het Het Zenit van André Villas-Boas hield zodoende stand en schaart zich bij de laatste acht van de Europa League.

-
De Europa League is dit seizoen absoluut de moeite waard

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
6
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties