Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vijf jaar zonder onze held

Laatste update:

Zijn passie, zijn motivatie en zijn spel is een voorbeeld voor álle andere voetballers. Opgeven stond niet in het woordeboek bij David. Hij kon een wedstrijd omdraaien en nam keer op keer het team op sleeptouw. David was de link tussen de jonge spelers en de oudere garde bij FC Utrecht. David was een verdediger, maar het laatste waar hij aan dacht was verdedigen. Scoren en inzakken, nee dat gebeurde niet! Aanval is de beste verdediging, hij durfde het! In zijn eerste jaar bij FC Utrecht werd hij uitgeroepen tot speler van het jaar en och, wat verdiende hij die titel.

Zijn tweede seizoen begon niet helemaal lekker, hij miste de voorbereiding door een blessure, maar kwam ijzersterk terug en speelde iedereen uit de basis. Hij scoorde zelfs, zijn eerste voor FC Utrecht. Een prachtig aangesneden vrije trap tegen AZ. Het mocht niet baten, FC Utrecht ging onderuit tegen AZ door twee doelpunten van Barry van Galen. De wedstrijd van het seizoen kwam langzaam in zicht, de topper tussen Utrecht en Amsterdam, de spanningen liepen op in de Domstad. Het was 27 november, een gure zondermiddag. Het was vooraf stilletjes, de supporters wisten niet wat verwacht kon worden. We wonnen, met 1-0, het feest kon beginnen. Het was zondag en maandag feest...

Totdat.. David overleed in zijn slaap in de nacht van maandag op dinsdag. Ik weet het nog zo goed, mijn vader belde mij op school en vertelde het bericht. De klas was geshockt, ik wilde zo snel mogelijk weg, naar mijn cluppie. Ik kwam dinsdag middag aan bij het stadion, het was druk, met supporters uit het hele land. Nee, niet alleen FC Utrecht-supporters, maar supporters van elke club waren aanwezig om een bloemetje neer te leggen. Ik sprak nog met iemand, een Ajax-fan. We hebben geen woord los gelaten over de wedstrijd, we hebben alleen over DiTo gesproken.

Donderdagavond, FC Utrecht organiseerde een herdenkingdienst voor David in het stadion. Het was druk, erg druk. De speech van aanvoerder en bikkel Jean-Paul de Jong raakt mij nog steeds. Blablabla, waren de woorden van David als hij een gesprek niet kon volgen. David was altijd in de weer, hij wilde alles weten. Waren medespelers geblesseerd, David was de eerste die vroeg hoe het ging. David vroeg aan Foeke Booy: 'Nacir spelen?' Maachi had last van zijn enkel. De nummer vier van FC Utrecht, hij zal het voor altijd blijven. Niemand zal nog spelen met dat nummer, niemand!

Meer nieuws

PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
96
PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
36
Joey Kooij duikt op bij Eredivisie-duel: 'Kan toch niet waar zijn?'
20
Vitesse-overname Parry definitief van de baan na uitspraak beroepscommissie
13
Besiktas kan seizoen kleur geven met eerste bekerfinale sinds 2020/21
3
Jeremain Lens kondigt live op televisie het einde van zijn carrière aan
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties