Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vijfde kampioenschap op rij een feit voor Juventus

Laatste update:

In Italië is het Bevrijdingsdag op 25 april en dat is een belangrijke feestdag in het land. Het is een officiële vrije dag en daardoor kon er op maandagmiddag afgetrapt worden voor een uitermate belangrijke wedstrijd. Voor de tweede plek op de ranglijst was de ontmoeting tussen Napoli en AS Roma van levensbelang (de tweede plek geeft recht op rechtstreekse deelname aan de Champions League), maar ook voor de Scudetto: als Napoli niet zou winnen, was Juventus zeker van de vijfde landstitel op rij.

Bij Napoli keerde Gonzalo Higuaín terug van een schorsing en de superspits hoopte zijn ongelooflijke totaal van 30 goals in 31 duels verder op te hogen. De Argentijn kreeg assistentie van Dries Mertens, die na zijn hattrick tegen Bologna in de basis mocht beginnen van trainer Maurizio Sarri. Met een pass stond Mertens aan de basis van het belangrijkste moment van de eerste helft: de Belg stuurde José María Callejón richting het Romeinse doel en de Spanjaard scoorde ook, maar de arbitrage floot het feest af voor buitenspel.

Napoli was beter in de eerste helft, zo moest keeper Wojciech Szczesny ook nog redden op een poging van Higuaín, maar de bezoekers hinkten op twee gedachten. Een gelijkspel zou voor Napoli ook geen slecht resultaat geweest zijn: de Scudetto was eigenlijk toch al uit het zicht verdwenen en bij een puntendeling zou het gat met AS Roma vijf punten blijven.

In de slotfase zette de lichtblauwe brigade toch maar weer wat aan. Higuaín schoot de bal tegendraads op Szczesny en de redding van de wedstrijd kwam op naam van Antonio Rüdiger. Toen Marek Hamsík de bal voor het inschieten had, voorkwam Rüdiger met een ultieme sliding een tegentreffer voor AS Roma. In de absolute slotfase stond het stadion in Rome toch nog op de kop. Na een handig balletje van invaller Francesco Totti kreeg Radja Nainggolan de bal met enig fortuin voor zijn voeten. De Belg plaatste de bal fraai in de onderhoek.

Napoli verliest op de valreep met 1-0 bij AS Roma, en dus... is Juventus alweer KAMPIOEN! #gefeliciteerd #juventus #vijfopeenrij #seriea

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


-
De Scudetto voor Juventus is terecht

Meer nieuws

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
26
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4
De Kuip zingt Arne Slot luidkeels toe en lijkt vervroegd afscheid te nemen
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties