Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vinícius toont in aangrijpend filmpje 5 keer bewijs van racisme: 'Onmenselijk'

Laatste update:

"Elke uitwedstrijd is er wel een onaangename verrassing", schrijft Vinicius bij de videocompilatie op Instagram. "En er waren er veel dit seizoen. Doodsbedreigingen een opgehangen pop, racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden. Allemaal is het opgenomen. Incidenten, zegt men dan. Maar het zijn geen incidenten. Het gebeurt continu en het heeft zich over verschillende Spaanse steden verspreid."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Vinicius Jr. ?????? (@vinijr)

De aanvaller van Real Madrid vraagt zich af wat er nog meer nodig is om de mensen die hem racistisch bejegenen te straffen en om clubs sancties op te leggen. "Waarom kaarten de sponsors dit niet aan bij LaLiga? Waarom brengen de televisiezenders deze barbaarsheid niet in beeld? Het probleem wordt erger en erger. Het bewijs staat in de videocompilatie. Nu vraag ik u: van hoeveel van deze racisten zijn hun naam en foto op websites geopenbaard? Ik antwoord om het makkelijker te maken: nul. Geen enkele racist die zich publiekelijk heeft verontschuldigd. Dit is geen voetbal, dit is onmenselijk."

Christusbeeld in Rio blijft donker
Het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro bleef maandagavond een uur niet verlicht uit solidariteit met Vinícius Júnior vanwege het racisme-incident tijdens de wedstrijd tegen Valencia. De aanvaller liet via sociale media weten dat het gebaar in zijn geboorteland hem ontroerde. Tijdens de wedstrijd in Mestalla was er een groep fans die Vinícius door middel van een megafoon constant beledigde. Later in de wedstrijd raakte de Braziliaanse vleugelaanvaller ook nog betrokken bij een opstootje en kreeg hij de rode kaart voorgehouden.

Daags na de hectische wedstrijd in Valencia meldde Vinícius zich op zijn sociale kanalen. "Het was niet de eerste keer, noch de tweede, noch de derde. Racisme is normaal in LaLiga. De teams vinden het normaal, de bond ook en de tegenstanders moedigen het aan. Dat spijt me zeer. De competitie die ooit toebehoorde aan Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano en Messi behoort vandaag toe aan racisten."

Die woorden schoten vervolgens in het verkeerde keelgat bij Javier Tebas. De baas van LaLiga, de organisatie die de competitie organiseert, vindt niet dat er sprake is van stelselmatig racisme. "Het is oneerlijk om te zeggen dat Spanje en LaLiga racistisch zijn. We bestrijden racisme op de zwaarste manier en hebben dit seizoen negen meldingen van racisme gedaan, waarvan acht tegen Vinícius. We identificeren de idioten die verantwoordelijk zijn en dragen alle meldingen over aan de instanties. Racisme is een uiterst zeldzame gebeurtenis in onze competitie en dat willen we elimineren, maar we mogen niet toestaan dat de reputatie van de competitie wordt aangetast."

Vier arrestaties
Het racisme-incident tijdens het duel met Valencia leidde tot enorme verontwaardiging in binnen- en buitenland. De Spaanse politie is dinsdag in actie gekomen en heeft vier personen aangehouden vanwege het ophangen van een pop met een shirt van Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior eind januari. De arrestaties hebben betrekking op een vorig incident. Supporters van Atlético Madrid hadden destijds een pop met een shirt van Vinícius aan een brug bij Valdebebas, het oefencomplex van Real Madrid, opgehangen. Zowel Atlético als Real sprak in een officieel statement vervolgens zijn afschuw uit over het tafereel.

Atlético-fans shockeren richting derby met ophangen van Vinícius Júnior-pop

Supporters van de harde kern van Atlético lieten zich eind januari van hun slechtste zien.Lees artikel

Meer nieuws

Ex-PSV'er en 46-voudig international van Oranje overweegt te stoppen
5
Jeremie Frimpong verrast teamgenoten Bayer Leverkusen met bijzonder cadeau
7
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
10
Bayern München komt in zoektocht naar opvolger Tuchel uit in Premier League
23
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
8
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties