Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vink noemt spelers van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ voor toekomst van Oranje

Laatste update:

"Geef het een jaar of zes, dan moeten we kunnen oogsten. In dat jaar kunnen we wereldkampioen worden", wijst Vink op het WK van 2026, dat wordt gespeeld in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. De tweevoudig Oranje-international wijst in iedere linie op een aantal spelers die op termijn in het Nederlands elftal moeten gaan spelen. In de defensie noemt Vink Jordan Teze (PSV), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Owen Wijndal (AZ), al heeft laatstgenoemde reeds twee interlands achter zijn naam staan.

Meer: Johan Derksen: ‘Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal’

"Teze is een speler die zich geruisloos in de basis heeft gespeeld ten koste van Viergever en Baumgartl. Hij is enorm sterk, maar heeft ook een enorm goede inspeelpass tussen de linies. Daar houd ik van. Wijndal hoeven we niks over te zeggen, die moet alleen rond de zestien nog wat beslissender zijn. Hij heeft bij het Nederlands elftal al laten zien dat hij een volwaardig Oranje-lid is. Geertruida is misschien minder in het zicht, maar hij is ontzettend gevaarlijk bij standaardsituaties en daar heeft hij al heel wat goals mee gemaakt dit seizoen. Het zijn allemaal hele talentvolle, snelle spelers", geeft Vink te kennen. Daarbij komen volgens hem nog Perr Schuurs (Ajax), Sven Botman (Lille OSC) en Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC). "Qua verdedigen, snelheid en kracht zit het wel goed achterin."

Op het middenveld voorziet Vink een belangrijke rol voor Ryan Gravenberch (Ajax) en Teun Koopmeiners (AZ). "Koopmeiners is al anderhalf jaar aanvoerder bij AZ. Hij heeft een heel erg goed gevoel voor positie. Voor Koopmeiners zijn wedstrijden als die tegen Real Sociedad in de Europa League prachtige momenten die je weer meeneemt in je verdere carrière, maar ook voor Oranje in de toekomst. Gravenberch is de afgelopen weken al veel besproken. Hij heeft aangegeven dat hij veel kijkt naar Frenkie de Jong. Gravenberch heeft de techniek, het overzicht en hij heeft de rust in zijn spel gekregen. Dit zijn twee spelers waar het Nederlands elftal echt wel mee vooruit kan."

"We hebben fantastische aangevers", zo gaat Vink verder over de aanvallers. In dat opzicht besteedt hij aandacht aan Calvin Stengs (AZ) en Cody Gakpo (PSV). Eerstgenoemde speelde al twee interlands voor Oranje. "Stengs komt weer in zijn normale doen, hij was het even een tijdje kwijt. Misschien krijgt iets te gemakkelijk lof, maar hij wordt steeds sterker en beter. Hij is weer bepalend en beslissend, met snel voetenwerk in de kleine ruimte. Gakpo is de laatste tijd enorm goed bezig. Er wordt over gesproken dat hij een kans bij Oranje zou moeten krijgen. Hij heeft een fantastische versnelling en is enorm doelgericht, maar kan ook een assist geven. Hij is een klein fenomeen aan het worden." Gakpo was dit seizoen namens PSV reeds goed voor zeven doelpunten in tien wedstrijden.

Zie jij Oranje in 2026 wereldkampioen worden?

Meer nieuws

Live meepraten in de Serie A: AC Milan - Genoa
1
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Minteh scoort tijdens Feyenoord-PEC Zwolle!
0
Unai Emery wijst aanbieding van Bayern München om twee redenen af
7
Veteraan gaat Real Madrid na 469 wedstrijden verlaten voor avontuur in MLS
4
Chelsea laat aan de hand van magistrale Palmer geen spaan heel van West Ham
10
Luuk de Jong grapt over zaakwaarnemersrol om selectie PSV intact te houden
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties