Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse begrijpt niets van besluit KNVB en overweegt in beroep te gaan

Laatste update:

Vitesse kreeg woensdagochtend een gigantische klap te verwerken met de beslissing om de langverwachte overname af te keuren. Daarnaast kreeg de club ook nog eens een boete van 100.000 euro. De Gelderlander schreef eerder op de dag al dat het nieuws bij de club is 'ingeslagen als een bom' en dat het voltallige personeel bij elkaar is geroepen voor een spoedoverleg.

Nu stuurt Vitesse ook een persbericht de ether in. Algemeen directeur ad interim Peter Roovers spreekt van een 'grote teleurstelling'. "Helemaal na het gesprek dat we eind januari nog met de licentiecommissie van de KNVB hadden. In dat gesprek werd duidelijk dat er geen vragen meer waren vanuit de licentiecommissie. Dat nu wordt gesteld dat er onvoldoende informatie is, is onbegrijpelijk."

"Verder is het op zijn zachtst gezegd ongelukkig dat de beslissing uiteindelijk slechts ruim één uur voor de externe communicatie van de KNVB met Vitesse gedeeld is." Er zijn twee onderzoeken uitgevoerd door onderzoeksbureau Integis. Eén onderzoek loopt naar het Russische verleden van de club. Dat heeft te maken met Valeri Ojf, de Russische oud-eigenaar van Vitesse die zich in maart 2022 terugtrok naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne.

Het andere onderzoek loopt naar de beoogde, nieuwe eigenaar: Coley Parry met zijn Common Group. "De uitkomst die er nu ligt is op basis van het onderzoek naar de Common Group", vervolgt Rovers. "Ondanks het feit dat Parry alle beschikbare informatie heeft aangeleverd en we onze plannen voor de komende jaren onlangs nog hebben aangescherpt en verduidelijkt."

"Feit is dat Parry heeft laten zien de financiële middelen (inmiddels ruim meer dan elf miljoen euro) te kunnen opbrengen. Er ligt daarnaast een toezegging voor een bankgarantie van tien miljoen euro voor de komende jaren. Dat maakt de uitkomst en argumentatie over het vermogen van Parry extra wrang." De uitkomst van het onderzoek naar het Russische verleden van de club, volgt nog.

"Bij een positieve uitkomst kunnen de aandelen in ieder geval op korte termijn wel worden overgedragen aan de Stichting Betaald Voetbal 'Vitesse-Arnhem'. De club is dan uit Russische handen en er zal vervolgens een alternatief plan in werking moeten treden", laat Vitesse weten. Rovers: "We zijn ver met een alternatief plan, dat reeds is getoetst bij de Raad van Commissarissen, Raad van Advies en het Stichtingsbestuur. We zitten vanmiddag direct samen met vertegenwoordigers van de business-club, SV Vitesse en andere supportersgroepen om dit met hen te bespreken."

"Het is zaak dat we nu snel doorschakelen. De continuïteit van de club moet gewaarborgd worden. Daar voorziet het beoogde plan in, ook bij een onverhoopte degradatie. We willen daar op korte termijn al meer duidelijkheid over geven."

Reactie Parry
Parry heeft ook gereageerd op de uitspraak. "Ik ben teleurgesteld, maar niet geschokt door de uitkomst. De afgelopen zeventien maanden hebben zowel de licentiecommissie als Integis ons aanbod om te praten met verschillende betrokken specialisten, zoals accountants en juristen, afgewezen. Partijen die extra informatie zouden kunnen verschaffen. Het lijkt erop dat de beslissing al vast stond en ik begrijp niet dat dit zo lang moest duren."

"Op dit moment is de continuïteit bij Vitesse het allerbelangrijkste. We blijven de club ondersteunen en zijn vastberaden. Ook binnen het beoogde alternatieve plan." Vitesse heeft tot 21 februari de tijd om in beroep te gaan tegen het genomen besluit en 'bekijkt of hier gebruik van wordt gemaakt'. Donderdagochtend belegt Vitesse een persconferentie, waar Rovers en Parry bij aanwezig zullen zijn.

Meer nieuws

Dit zijn de volledige selecties en mogelijke opstellingen van alle EK-deelnemers
2
PSV en Ajax strijden om Argentijnse aanvaller; Eindhovenaren nu topkandidaat
10
'Virgil van Dijk kan bij jawoord bestbetaalde verdediger worden; contact gelegd'
25
Benzema lijkt spoedig herenigd te worden met een clubicoon van Real Madrid
20
De Vrij wijst toenaderingen van Nederlandse topclubs af en wil bij Inter blijven
9
De Boer wordt boos van publieke opinie over tijd bij Ajax: 'Is helemaal niet zo'
40

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties