Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse dieper in het moeras: flinke geldboete en streep door overname

Laatste update:

Coley Parry van de Common Group werd vlak voor de aanstelling van Phillip Cocu bij Vitesse gepresenteerd als beoogde nieuwe eigenaar. Ruim een jaar later is er echter nog altijd geen goedkeuring van de KNVB voor de overname. Het hoofdstuk krijgt woensdag een nieuw hoofdstuk.

"Naar het oordeel van de licentiecommissie is niet gebleken dat de Common Group beschikt over eigen vermogen en is niet duidelijk of de Common Group investeerders heeft", zo luidt het keiharde oordeel. "Er is geen inzicht gegeven in de herkomst van het (aan te trekken) geld van de Common Group."

Het licentiesysteem betaald voetbal maakt dat betaaldvoetbalorganisaties een voorgenomen besluit tot overname van minimaal 25 procent van haar aandelen en/of zeggenschapsrechten moet voorleggen aan de licentiecommissie. Dit moet ervoor zorgen dat partijen met criminele achtergronden worden geweerd uit de voetballerij.

In het geval van Vitesse is aan een aantal criteria niet voldaan. "Uitgangspunt is aan de ene kant het beschermen van de bedrijfstak betaald voetbal tegen onwenselijke situaties op het gebied van integriteit, reputatie en continuïteit en aan de andere kant het toestaan van 'goede investeringen' in BVO's."

Enorm probleem


Nu de overname door de Common Group geen doorgang lijkt te vinden, kampt Vitesse met een enorm probleem. De club gaf al veel geld uit dat pas beschikbaar wordt als de overname door Parry rondkomt. De Amerikaanse zakenman heeft zo'n 15 tot 20 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit wordt bij een streep door de overname omgezet in leningen met een stevige rente.

Vitesse, dat tevens een boete opgelegd heeft gekregen van 100.000 euro, heeft tot en met woensdag 21 februari aanstaande de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen het besluit van de licentiecommissie om de aandelenovername door de Common Group af te wijzen.

"De boete is opgelegd omdat Vitesse de licentiecommissie heeft misleid door haar maandenlang niet te ïnformeren over de beëindiging van de relatie tussen Vitesse en haar bank terwijl Vitesse wist dat dit essentieel was voor de beoordeling van licentiecommissie voor wat betreft voortzetting van de licentie in het nieuwe seizoen."

Meer nieuws

Mark-Jan Fledderus vindt nieuwe baan in het buitenland: 'Een mooie club'
0
Speel gratis mee met Unibet's Golden Goal op Ajax-Almere City en win 5.000!
0
De Italiaanse regista die zelfs wandelend alle tegenstanders te snel af was
5
PSV meldt zich opnieuw bij FC Utrecht voor multifunctionele Ryan Flamingo
17
'Diant Ramaj in beeld als reservedoelman bij Europese grootmacht'
24
Sterkhouder Real Madrid raakt geblesseerd: CL-finale en EK komen in gevaar
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties