Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse dreigt uit Eredivisie gezet te worden: rechter beslist nog deze maand

Laatste update:

Naar verwachting volgt de uitspraak van de rechter eind februari. Op 1 maart moet Vitesse kunnen aantonen bij de KNVB dat het volgend seizoen over een stadion beschikt, anders wordt de clublicentie afgenomen. "Wij zijn sinds vrijdag 10 februari intensief in overleg met de stadioneigenaar en de exploitatiemaatschappij, met als inzet het vinden van een gepaste langetermijnoplossing voor alle partijen, waarmee Vitesse de komende jaren haar thuiswedstrijden in stadion GelreDome kan blijven spelen", laat Vitesse woensdagavond in een statement weten.

De Arnhemmers leven al jaren in onmin met de verhuurder van stadion GelreDome. "Helaas is er tot op heden (nog) geen definitief akkoord gekomen en restte er voor nu - gezien de afgelopen vrijdag door de rechtbank opgelegde deadline van deze woensdag - geen andere keuze dan de rechtbank te verzoeken om vonnis te wijzen in het door Vitesse aangespannen kort geding."

Op 19 januari maakte Vitesse bekend dat het een kort geding had aangespannen over het 'eeuwige speelrecht' van de Gelderlanders, waarbij voortzetting van het spelen in GelreDome de inzet is. Tijdens een kort geding in de rechtbank in Arnhem afgelopen vrijdag leek een akkoord tussen Vitesse en GelreDome om tot 2030 in het GelreDome te spelen nog dichtbij. "Het is één van de punten, maar we zijn er nog niet", liet algemeen directeur Pascal van Wijk vorige week weten tegenover Omroep Gelderland. Tot een overeenkomst kwam het echter niet.

Onder de huidige omstandigheden moet Vitesse het stadion per 1 oktober verlaten. Voor 1 maart moeten de Arnhemmers bij de KNVB kunnen aantonen dat ze over het hele seizoen 2023/24 een stadion hebben om in te spelen. Is dit niet het geval, wordt de clublicentie ontnomen. Vitesse sprak in een statement op 19 januari van 'onredelijke huurvoorwaarden' die ten grondslag liggen aan de opzegging van het huurcontract. Zo betaalt de club ruim 2,15 miljoen euro per seizoen om in GelreDome te kunnen spelen. "Terwijl de huurovereenkomst Vitesse zeer beperkte exploitatiemogelijkheden biedt", schreef de club toen onder meer.

Ferro maakt per direct de overstap naar Hajduk Split
Vitesse neemt tegelijkertijd afscheid van Ferro, zo wordt gemeld in een persbericht. De 25-jarige verdediger wordt sinds de zomer gehuurd van Benfica, maar kon in Arnhem totaal geen potten breken. De huurovereenkomst met Benfica wordt afgebroken. Ferro wordt per direct verkocht aan Hajduk Split, dat profiteert van de nog open Kroatische transfermarkt. Ferro speelde al eerder een half jaar op huurbasis bij Hajduk, de huidige Kroatische nummer twee.

Meer nieuws

Marco Bizot laat EK schieten door 'zwaarwegende familieomstandigheden'
1
ADO Den Haag overleeft knotsgekke tweede helft en meldt zich bij laatste vier
8
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
3
Bayern-directeur verwijst hardnekkig trainersgerucht resoluut naar de kliko
9
Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
5
Besiktas kent ondanks late goal slechte generale voor finale tegen Trabzonspor
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties