Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse en sc Heerenveen hebben weinig aan enerverend gelijkspel

Laatste update:

De supporters van de thuisploeg hielden in de eerste minuten hun hart vast in stadion GelreDome: linksback Patrick van Aanholt dook weliswaar al na twintig seconden op voor doelman Kristoffer Nordfeldt, maar daarna waren het aan de andere kant vooral de gasten uit Friesland die gevaarlijk werden. Trainer Peter Bosz had de linksbenige Rochdi Achenteh als rechtsback opgesteld en daar leek de vleugelverdediger even aan te moeten wennen; bij twee onnauwkeurige terugspeelballen kwam Vitesse met de schrik vrij. Daarna mochten de Arnhemmers van geluk spreken dat linksbuiten Basacikoglu verzuimde om de vrijstaande Finnbogason te bedienen. Al snel veranderde het spelbeeld echter en Heerenveen werd verder achteruit gedrukt.

Tot grote kansen leidde dat aanvankelijk niet, maar keeper Nordfeldt had moeite genoeg met een schot van Zakaria Labyad en mocht van geluk spreken dat Valeri Qazaishvili in de rebound geen doel wist te treffen. Na een half uur was het niettemin alsnog raak; uitgerekend Achenteh kwam op rechts door na een uitstekende aanval en bood Havenaar een niet te missen kans: 0-1. Piet Velthuizen voorkwam vervolgens de gelijkmaker van Hakim Ziyech, terwijl collega-goalie Nordfeldt uitstekend reageerde toen een inzet van Van Aanholt van richting werd veranderd. Een paar minuten voor de pauze werd er toch nog gescoord en wie anders dan Finnbogason was weer eens goud waard voor Heerenveen: de clubtopscorer aller tijden zette bewaker Jan-Arie van der Heijden op het verkeerde been en schoof strak binnen, 1-1.

Zonder Havenaar, die vlak voordat hij de openingstreffer voor zijn rekening nam reeds geblesseerd was geraakt en na rust niet meer terugkeerde, moesten de Arnhemmers dus op jacht naar een hernieuwde voorsprong. Vervanger Traoré bood Qazaishvili al snel een goede mogelijkheid, maar nadat de middenvelder zichzelf fraai vrijspeelde was zijn inzet te zacht om de sluitpost in verlegenheid te brengen. Dat gebeurde met nog zo'n dertig minuten te gaan wel met Velthuizen, al was de sluitpost kansloos op de kopbal van Basacikoglu. De in de basis debuterende Daley Sinkgraven gaf Achenteh het nakijken en na zijn voorzet torende de kleine buitenspeler van de Friezen boven Van Aanholt uit: 1-2.

Op aangeven van Christian Atsu was het een minuut of tien later weer gelijk door Traoré; de invaller werd uitstekend bediend en passeerde Nordfeldt. Toch waren de beste kansen daarna weer voor Heerenveen, waarbij met name Finnbogason zich liet zien. Eerst schoof de IJslander de bal vanuit een lastige hoek in het zijnet, vervolgens stuitte hij van dichtbij op Velthuizen, waarna Van der Heijden voor opruiming kon zorgen. Labyad was in de slotfase met een prachtig afstandsschot nog dicht bij de winnende treffer, maar het bleef bij 2-2.

-
Denk je dat Vitesse volgend seizoen in de Champions League speelt?

Meer nieuws

VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
5
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
3
Derksen ergert zich groen en geel aan sportverslaggever: 'Het is zo stuitend'
17
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
13
Ajax shopt bij Sparta en haalt jongere broer van Jorrel Hato naar Amsterdam
42

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties