Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse geeft daverende eerste helft in Tilburg geen vervolg na rust

Laatste update:

Met Henk Fraser kwam er deze zomer een nieuwe trainer in Arnhem en hij kreeg twee weken geleden bovendien de beschikking over een extra spits: Van Wolfswinkel. Hij was het ook die de wedstrijd openbrak in Tilburg, waar Fran Sol dat eerder naliet namens de Tricolores. De Spaanse aanwinst miste (in buitenspelpositie) van een paar meter, maar Van Wolfswinkel deed het beter. Hij legde een voorzet met het hoofd neer bij Marvelous Nakamba, wees waar hij naartoe ging, kreeg de bal terug en schoot diagonaal binnen.

Voor de spits was het zijn eerste Eredivisietreffer sinds 15 mei 2011, toen hij er in zijn allerlaatste wedstrijd voor FC Utrecht twee maakte tegen AZ. Hij zette Vitesse ermee op het goede spoor, want na zijn goal ging het snel. Een blunder van Kostas Lamprou leidde de 0-2 van Valeri Qazaishvili in, Nathan mocht door een kluwen van spelers heen de 0-3 binnentrappen en diezelfde Nathan zorgde met een goed benutte rebound voor de 0-4. De vierde goal kwam na sterk voorbereidend werk van Mitchell van Bergen, de zestienjarige basisdebutant aan de kant van Vitesse.

Trainer Fraser had hem aan de aftrap laten verschijnen en zag hoe de tiener het uitstekend deed in Tilburg. Vitesse had geen kind aan de tegenstander, rukte frivool op naar een riante ruststand en kon van daaruit gaan werken aan een nog hogere uitslag in het tweede bedrijf. Willem II-coach Van de Looi, voor het eerst op de bank bij zijn team in een officieel duel, zag het hoofdschuddend aan. Hij bracht aan het begin van de tweede helft maar direct een verdediger (Guus Joppen) in voor een middenvelder (Thom Haye) om de schade te beperken en de organisatie terug te krijgen.

Dat lukte ten dele, want al na achtenhalve minuut spelen kopte Fran Sol de aansluitingstreffer binnen. De man die in de voorbereiding makkelijk het net wist te vinden sprong hoog op bij een voorzet van Bruno Andrade vanaf links, knikte prima binnen voor de 1-4 en gaf de fans weer een sprankje hoop.

Willem II werd sterker en was voldoende gevaarlijk om verder terug te komen in de wedstrijd. Het ontbrak echter aan de eindpass tegen Vitesse en toen het een keer wel goed leek te gaan, kopte Erik Falkenburg naast het doel van Eloy Room. Aan de overkant probeerde Yuning Zhang het nog eens, maar Lamprou keerde diens kopbal. Serieuze kansen bleven vervolgens uit, maar Vitesse zal tevreden terugreizen naar huis en zich met een glimlach gaan voorbereiden op het bezoek van Frasers oude club ADO Den Haag. Willem II gaat volgend weekend uit naar Heracles.

-
Denk je dat Henk Fraser in staat is Vitesse naar een top vijf-klassering te leiden, dit seizoen?

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
12
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
21
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
14
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties