Vitesse geeft voorsprong in slotseconde weg; Traoré opnieuw trefzeker

Traoré was bij vier van de laatste vijf openingsdoelpunten van Vitesse direct betrokken en hielp zijn elftal ook in het Polman Stadion weer goed op weg. De Burkinese huurling van Chelsea gaf de bal na een gekraakte voorzet het laatste zetje en zette Vitesse daarmee na 22 minuten spelen op voorsprong. Die 0-1 was zonder meer verdiend, want de bezoekers waren de bovenliggende partij en de thuisploeg werd teruggedrongen op de eigen helft. De eerste mogelijkheden waren voor Valeri Qazaishvili, maar zijn schot bleek een gemakkelijke prooi voor doelman Bram Castro en even later voorkwam een verdediger dat hij kon uithalen.

Heracles zette na de beginfase fel aan, maar het offensiefje hield niet meer in dan een paar losse flodders op het doel van Eloy Room. Traoré was vervolgens verantwoordelijk voor de 0-1 en de supporters uit het uitvak dachten niet veel later voor een tweede keer te juichten, maar het doelpunt van Davy Pröpper werd afgekeurd. Heracles kreeg in de eerste helft eigenlijk maar één serieuze kans: Wout Weghorst mikte voorlangs. Traoré was ook nog dicht bij zijn tweede van de avond, maar hij tikte de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. John Stegeman greep in de rust in en slachtofferde Fahd Aktaou ten faveure van Simon Cziommer.

De eerste kans na rust was ook voor Heracles: Brahim Darri schoot over. De zwart-witten begonnen uiterst fel en aanvallend aan de tweede helft en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Vitesse bleef echter op de been en via Jan-Arie van der Heijden, Traoré en Renato Ibarra kreeg men nog kansen om uit te lopen naar een 0-2 voorsprong, maar eerstgenoemde en Ibarra stuitten op Castro en de doelpuntenmaker besloot naast. In de slotfase werd het nog even heel spannend, maar er leek geen verandering meer in de stand te komen. Leek, want Avdic sloeg na miscommunicatie in de vijandelijke defensie toe: 1-1.