Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel

Laatste update:

Met nog maar een paar speelronden te gaan begeeft de Engelse titelstrijd zich op het absolute hoogtepunt. Arsenal, Manchester City en Liverpool stonden vóór zondag op maximaal twee punten van elkaar, met Arsenal - al had het een duel meer gespeeld dan City - als voorlopig lijstaanvoerder.

Puntenverlies in het Tottenham Hotspur Stadium had dus de doodsteek kunnen betekenen voor de manschappen van Mikel Arteta. Dat besef leek volop aanwezig te zijn.

Al in minuut dertien dacht Kai Havertz the Gunners op voorsprong te zetten. De Duitser werkte binnen na goed voorbereidend werk van Martin Ødegaard, alleen stond laatstgenoemde daarbij buitenspel. Twee minuten later was het alsnog raak. Pierre-Emile Højbjerg kopte de bal bij een hoekschop van Bukayo Saka ongelukkig achter zijn eigen doelman, die de brilstand nu wél van het scorebord zag verdwijnen: 0-1.

The Spurs raakten echter niet in de war van de achterstand. Ze waren al de voetballende ploeg, en dat bleef onveranderd. Halverwege het eerste bedrijf dacht Micky van de Ven - zoals gewoonlijk basisklant - Tottenham op gelijke hoogte te zetten, maar na een VAR-check ging het feestje van de Oranje-international niet door. Saka kon even later wél juichen.

Terwijl Tottenham aan de overkant nog schreeuwde om een penalty na een vermeende overtreding, werd de aanvaller weggestuurd door Havertz. Saka controleerde, legde Van de Ven in de luren, en mikte in de verre hoek langs Guglielmo Vicario: 0-2. Havertz tilde de marge nog voor rust naar drie. Weer was het een dood spelmoment: de Duitser kopte raak uit een hoekschop van Declan Rice.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal, tot David Raya halverwege de tweede helft plots kortsluiting kreeg. De Arsenal-goalie chipte de bal recht in de voeten van Cristian Romero, die alleen nog maar een hoek hoefde uit te kiezen: 1-3. Daarop sloeg de paniek toe bij the Gunners. Ze gaven Tottenham vlak voor tijd zelfs de gelegenheid nog dichterbij te komen.

Heung-min Son mocht aanleggen voor een strafschop na een charge van Rice. De Zuid-Koreaan ging achter het leer staan en liet Raya kansloos: 2-3. Tottenham ging nog op jacht naar meer, maar Arsenal wist het verder dicht te houden. Arteta en consorten zullen met argusogen naar Nottingham - City kijken, waar om 17.30 uur wordt afgetrapt.

Meer nieuws

Van Bommel eindigt Antwerp-hoofdstuk in mineur na nieuwe mokerslag
0
Perez: 'Ik snap he-le-maal niets van dit Feyenoord-moment. Ik zou kwaad worden'
9
'Hansi Flick sprak met Bayern München en wil terugkeren onder twee voorwaarden'
4
Galatasaray kan volgende week tegen rivaal Fenerbahçe kampioen worden
25
Juventus met schaamrood op de kaken na erbarmelijke pot tegen hekkensluiter
3
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Toulouse
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties