Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse kan zich op Eredivisie richten na eliminatie in Kerkrade

Laatste update:

Roda JC maakte het spel in de openingsfase en werd vroeg gevaarlijk via Mitchell Paulissen en Arnaud Sutchuin Djoum. Het schot van Paulissen, die voor het eerst in zijn driejarige loopbaan in de basis mocht beginnen, werd echter geblokt door Jan-Arie van der Heijden; de poging van Sutchuin Djoum ging naast. Vitesse nam daarna het heft wat meer in handen, al bleven echte kansen uit tot de slotfase van de eerste helft. Daarin schoot Van Aanholt in kansrijke positie naast en redde Filip Kurto op een goed schot van Giorgi Chanturia.

De thuisclub werd wat meer naar achteren gedrukt, maar creëerde niettemin mogelijkheden om te scoren. Hupperts bereikte na een uitbraak op rechts Paulissen nét niet, terwijl Krisztián Németh over het doel van Piet Velthuizen mikte en Mitchell Donald naast schoot. Aan het begin van de tweede helft was Chanturia, de vervanger van de geschorste Mike Havenaar, de eerste die weer een poging waagde. Kurto kon de stift van de Georgische aanvaller echter zonder moeite pakken.

Roda JC wachtte af op een nieuwe mogelijkheid en vond die na ruim een uur spelen. Hupperts liet zich bejubelen toen hij het eens van een meter of twintig probeerde, nadat een vrije trap van zijn team was weggekopt. De bal plofte binnen langs Velthuizen en bracht Roda aan de leiding in het Parkstad Limburg Stadion. Vitesse liet zich er niet door van de wijs brengen en Van Aanholt, die voor rust al eens naast schoot, zorgde voor de gelijkmaker. De verdediger schoot tien minuten na de 1-0 via de paal binnen langs Kurto.

Beide teams gingen er na de 1-1 voor en wilden een verlenging voorkomen. Németh had de hernieuwde voorsprong voor het afmaken, maar zijn kopbal werd door Velthuizen met de voet tegengehouden. Höcher, drie minuten tevoren ingevallen voor Paulissen, schoot met links heel fraai de 2-1 binnen na een goede pass van Hupperts. Een slotoffensief van de Arnhemmers leverde niet nogmaals de gelijkmaker op: Kurto redde op een poging van Chanturia. Aan de overkant maakte Hupperts het daarna helemaal af. Roda JC sluit de eerste seizoenshelft zondag af tegen Ajax, terwijl Vitesse zaterdag uit bij Heracles Almelo speelt.

-
Is Roda JC verdiend door naar de kwartfinales?

Meer nieuws

Verrassende kritiek op rendement Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
1
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
10
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
11
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
42
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
29
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties