Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse klopt Utrecht in knotsgekke slotfase; heldenrol Labyad

Laatste update:

Utrecht begon uitstekend aan de wedstrijd in GelreDome. Trainer Jean-Paul de Jong had weer de beschikking over Yassin Ayoub, terwijl de van een blessure herstelde Labyad terugkeerde op de reservebank. Ayoub had de Domstedelingen al na twee minuten voetballen aan de leiding kunnen brengen, maar zijn schot na goed voorbereidend werk van Sander van de Streek ging rakelings naast. Niet veel later kreeg Van de Streek elf ook een prima mogelijkheid: ook hij liet doelman Jeroen Houwen met de schrik vrijkomen.

Na het stormachtige begin van Utrecht kreeg Vitesse meer grip op de wedstrijd. Tim Matavz trof na tien minuten spelen de paal en in de rebound stuitte ook Mason Mount op het houtwerk. De thuisploeg kwam gaandeweg de eerste helft steeds beter in de wedstrijd en wist drie minuten voor rust uiteindelijk een gaatje te vinden in de defensie van Utrecht. Roy Beerens slingerde de bal vanaf de rechterflank in het strafschopgebied, waar Mount was ontsnapt aan de aandacht van Ramon Leeuwin en uiteindelijk met het hoofd de verre hoek vond: 1-0.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet: Vitesse genoot het meeste balbezit, terwijl Utrecht nauwelijks in de buurt van het doel van Houwen wist te komen. Dat deed De Jong er na 57 minuten voetballen toe besluiten Labyad alsnog in te brengen. De toekomstig Ajacied kwam als vervanger van Gyrano Kerk binnen de lijnen en dat bleek een gouden wissel: Labyad plaatste het leder vijf minuten na zijn invalbeurt uit een hoekschop op het hoofd van Leeuwin, die vervolgens van dichtbij de gelijkmaker kon binnenwerken.

Daarna moest Vitesse het initiatief aan Utrecht laten. Sean Klaiber was kort na het doelpunt van Leeuwin dicht bij de 1-2, maar hij stuitte van een meter of twaalf op Houwen, die even later ook Labyad nog van een doelpunt hield. Utrecht leek de zege voor het grijpen te hebben, maar het was uiteindelijk Vitesse dat nog met de zege aan de haal ging.

Een voorzet van Mount belandde een kwartier voor tijd tot aan Bryan Linssen, waarna de buitenspeler met een boogbal de verre hoek vond. Labyad maakte daarna nog de gelijkmaker in een knotsgekke slotfase, maar genoeg voor een gelijkspel was het niet: Guram Kashia kopte in blessuretijd nog raak. Domper voor Vitesse was de gele kaart die Mount in de slotfase ontving vanwege een overtreding op Labyad: de Engelsman zal de return van zaterdag daardoor vanwege een schorsing aan zich voorbij moeten laten gaan.

Wie wint de play-offs voor Europees voetbal?

Meer nieuws

VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
4
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
3
Derksen ergert zich groen en geel aan sportverslaggever: 'Het is zo stuitend'
15
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
13
Ajax shopt bij Sparta en haalt jongere broer van Jorrel Hato naar Amsterdam
42

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties