Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse krijgt er acuut probleem bij: 'Betrokkenen maken zich zeer grote zorgen'

Laatste update:

Omdat de overname van Vitesse door de Common Group onder leiding van zakenman Coley Parry niet is goedgekeurd door de KNVB is de club nog altijd eigendom van Valeriy Oyf, een Russische zakenman. Economische Zaken heeft Vitesse enkele maanden geleden al verteld dat de Russische banden zo snel mogelijk verbroken moeten worden.

De Arnhemmers hebben recent een nieuwe brief gekregen, schrijft Kapteijns. "Daarin is de zaak op scherp gezet. Dit is een ernstige kwestie omdat overtreding van de sanctieregelgeving een economisch delict is en daarmee een veel grotere impact heeft dan eerdere zaken, zoals het niet informeren van de licentiecommissie over een wisseling van bankier, die binnen het verenigingsrecht van de KNVB werden aangepakt."

Oyf


Oyf, die Vitesse nu dus nog steeds in handen heeft, heeft daarnaast eind vorig jaar bevestigd dat hij geld heeft geleend van Roman Abramovich, de oud-eigenaar van Chelsea. "In de sanctiewetgeving is ook opgenomen dat iemand die zakelijk gelieerd is aan een gesanctioneerde persoon onder de loep genomen moet worden. De ontboezeming van Oyf heeft de aandacht van Economische Zaken gewekt", vervolgt Kapteijns.

De KNVB stelde enkele maanden geleden een onderzoek in over de banden van Vitesse met Abramovich, die zeer nauw betrokken zou zijn geweest bij de Arnhemmers gedurende zijn tijd bij Chelsea. De uitspraak van dat onderzoek volgt op korte termijn en kan ook gigantische problemen veroorzaken voor Vitesse.

"Als Vitesse getroffen wordt door de sanctiewetgeving dan treft de Arnhemse club naar verwachting eenzelfde lot als eerder Chelsea", gaat de journalist verder. "De bezittingen en tegoeden van eigenaar Abramovich werden bevroren en daar viel ook de Londense club onder, waardoor Chelsea bijvoorbeeld per direct geen transfers meer mocht doen en de normale bedrijfsvoering werd stopgezet. Zo moest onder andere de fanshop worden gesloten."

Licentie voor volgend seizoen komt serieus in gevaar


De licentie van Vitesse voor volgend seizoen is in gevaar, schrijft Kapteijns. Als de club die niet krijgt, dan kan het geen betaald voetbal spelen. "Betrokkenen maken zich inmiddels zeer grote zorgen over de toekomst van het betaald voetbal in Arnhem. Zoals de club er nu voorstaat is de kans klein dat er voor het komende seizoen een licentie wordt verstrekt. De tijd begint te dringen, want met het oog daarop zijn er de komende maanden belangrijke deadlines en een reële oplossing om de grote problemen aan te pakken dient zich nog steeds niet aan."

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
189
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties