Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse mist koppositie ondanks eerste hattrick Bony

Laatste update:

Het elftal van trainer Fred Rutten mocht het zichzelf aanrekenen dat de kleedkamer halverwege met een achterstand opgezocht diende te worden. Collega-coach Marco van Basten liet zijn manschappen opereren vanuit een gesloten defensie, maar desondanks doken de Arnhemmers vaak genoeg gevaarlijk op voor Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt. Het ontbrak daarbij overigens wel enigszins aan geluk, want Jonathan Reis had de pech dat zijn inzet van richting werd veranderd, terwijl Mike Havenaar diverse keren gevaarlijk werd met het hoofd en eenmaal zelfs op de paal kopte, maar de bal niet tussen de palen kreeg.

De gasten uit Friesland beperkten zich voornamelijk tot verdedigen en kwamen er af en toe snel uit, maar werden daarbij wel mermaals dreigend. Filip Djuricic had koppend al voor de 0-1 kunnen zorgen en ook Sven Kums dook op voor Piet Velthuizen, maar het was Finnbogason die uiteindelijk in de 37e minuut de openingstreffer voor zijn rekening nam. De spits uit IJsland rondde na voorbereidend werk van linksback Jukka Raitala prima af en passeerde Velthuizen. De marge had bij rust zelfs op twee kunnen staan voor de Friezen, maar Jan-Arie van der Heijden wist op knappe wijze te voorkomen dat Filip Djuricic scoorde.

De achterstand van Vitesse was tegen de verhouding in, maar niet lang na de onderbreking kwam hier verandering in; nadat Reis een vrije trap over het doel had geschoten, legden Bony, Theo Janssen en Van der Heijden een prachtige combinatie op de mat. Bony was het eindstation van een vloeiende aanval en tikte de bal achter Nordfeldt, 1-1. De Arnhemmers gingen vervolgens op jacht naar een tweede treffer, maar kregen eerst een volgende tegenvaller te verwerken: na een pass van Kruiswijk schudde de spits zijn bewakers Van der Heijden en Patrick van Aanholt van zich af, om daarna ook Velthuizen voor de tweede keer te verschalken: 1-2.

Vitesse, dat bij een overwinning koploper FC Twente kon passeren op de ranglijst, deed zeven minuten later wat terug en via wederom Bony kwam de thuisploeg op gelijke hoogte; de Ivoriaan maakte er op aangeven van Marco van Ginkel 2-2 van. Heerenveen bleek deze avond echter zeer veerkrachtig, want Kums krulde een vrije trap in de verre hoek en met nog ruim een kwartier te gaan was het zo weer 2-3. Daar bleef het niet bij, aangezien Kruiswijk zwaar werd bestraft voor een vermeende overtreding op Bony. De Vitesse-spits zag dat zijn opponent met een tweede gele kaart van het veld moest en met zijn benutte penalty tekende hij voor zijn eerste hattrick in de Eredivisie: 3-3. De man-meer-situatie leverde Vitesse evenwel geen doelpunt meer op, ondanks een enorme kopkans voor Guram Kashia in blessuretijd. De aanvoerder van Vitesse mikte uit een corner net naast, waardoor Heerenveen een punt pakte.

Eredivisie
Vitesse
3 - 3
sc Heerenveen
Zie je Vitesse dit seizoen als een serieuze titelkandidaat?

Meer nieuws

De 19-jarige van 100 miljoen die het middenveld van Man United moet hervormen
8
VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
69
Beelden verdachte kaarten van aangeklaagde Paquetá direct grote hit op internet
6
FC Utrecht overklast Sparta en strijdt met Go Ahead om Conference League-ticket
28
FC Barcelona krijgt concurrentie van Bayern in strijd om Spaans international
7
Farioli noemt één ding dat hij bij Ajax-spelers wil zien: 'Dat wordt onderschat'
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties