Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse presenteert met Paul van der Kraan tijdelijke crisismanager

Laatste update:

De Eredivisie-ploeg verkeert op het moment in zeer zwaar weer. Vrijwel alle geledingen in de betaald voetbal organisatie verkeren in kritieke toestand. Op voetballend, financieel en bestuurlijk vlak is het zeer onrustig en ook het verliezen van de proflicentie is nog altijd een reële uitkomst.

Van der Kraan gaat zich dus vanaf april volledig focussen op de rol van adviseur, met één hoofddoel: Vitesse uit het slop trekken. In eerste instantie blijft hij tot het einde van het seizoen zitten bij de Geel-Zwarten. Algemeen directeur Peter Rovers trekt juist op 1 april de deur van het GelreDome voor het laatst achter zich dicht. Naar een opvolger van hem is Vitesse nog op zoek.

Vitesse was eerder dicht bij een overname. De Amerikaan Coley Parry en de Common Group toonden interesse, maar die overname werd door de licentiecommissie van de KNVB afgekeurd, ondanks dat Parry al wel twaalf miljoen euro investeerde in de Arnhemse bvo. Ook wordt de club nog altijd onderzocht vanwege de voormalige Russische banden.

Zo wordt de betrokkenheid van de oligarch Roman Abramovich, die tegenwoordig op internationale sanctielijsten staat, onderzocht wegens mogelijke financiering en betrokkenheid bij de Gelderse club. Vitesse en Chelsea waren lange tijd partnerclubs.

Commissaris Peter van Bussel is blij dat Van der Kraan Vitesse gaat helpen. "Ik ben ontzettend blij dat Paul als adviseur in gaat stappen bij Vitesse, zijn kennis en ervaring zullen van grote waarde zijn. Op korte termijn hopen we ook een nieuwe algemeen directeur te presenteren."

Na het vertrek van Karel Aalbers in 2000 rezen de schulden van Vitesse tot immense hoogte. Van der Kraan werd in 2004 aangesteld als algemeen directeur en wist met een reddingsactie de club boven water te houden, alvorens hij in 2012 na een conflict met Merab Jordania vertrok.

Vanwege zijn prestaties bij de club in die acht jaar werd hij in 2016 door Vitesse benoemd tot 'Zilveren Vitessenaar': een titel voor personen die zich op een onderscheidende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de club.

Meer nieuws

PSG plant afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé in dramatisch verlopen week
12
Speler zakt in elkaar en wordt gereanimeerd: finale Achilles Veen-GOES gestaakt
0
Jahanbakhsh: 'Hij is bij Feyenoord als eerst in de gym en vertrekt als laatst'
9
Graham Potter wordt zeker niet de nieuwe trainer van Ajax
77
Sergiño Dest vertrekt uit Eindhoven: PSV licht koopoptie niet
59
Live meepraten in de Europa League: Bayer Leverkusen - AS Roma
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties