Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse scoort voor het eerst niet en krijgt klop van AZ

Laatste update:

AZ speelde zaterdag in de Eredivisie tegen FC Groningen (2-0) een bijzonder indrukwekkende eerste helft en bij Vitesse zal men dat duel ook gezien hebben. Toch stond het ook dinsdagavond in GelreDome 0-2 voor AZ na 45 minuten, al was het niet omdat de Alkmaarders nou zo veel beter waren. In de beginfase lag het tempo namelijk niet bijzonder hoog en beide partijen kregen kleine kansjes, alvorens de bezoekers op voorsprong kwamen. Dat was een eigen doelpunt: Patrick van Aanholt werkte een voorzet van Aron Jóhannsson langs Piet Velthuizen.

Vitesse vergrootte na de openingstreffer van AZ de druk, maar doelman Esteban gaf geen krimp. Een schot van Marko Vejinovic ging via de lat over en Renato Ibarra had oog in oog met de keeper te veel tijd nodig. De gelijkmaker hing in de lucht, maar vlak voor rust kwam AZ op 0-2 en dat was het gevolg van enorm geblunder in de defensie van de Arnhemmers. Guram Kashia en Jan-Arie van der Heijden sprongen tegen elkaar en vielen op de grond, waardoor Jóhannsson kon profiteren door de bal over Velthuizen de wippen.

Vitesse zette direct na de onderbreking druk, maar heel veel kreeg AZ-keeper Esteban eigenlijk niet te doen. Christian Atsu kwam net niet bij de bal en Zakaria Labyad besloot een solo met een schot naast het doel van Esteban. Aan de andere kant had Denni Avdic de absolute beslissing op zijn schoen, maar de voor Jóhannsson ingevallen aanvaller kreeg de bal van een meter of zes niet langs Velthuizen.

In de slotfase trokken de Arnhemmers met de moed der wanhoop naar voren, maar indruk maakte het team van coach Peter Bosz geen moment meer. Vitesse maakte een zwakke en inspiratieloze indruk en kwam niet meer in de beurt van Esteban. In blessuretijd ging een schot van Labyad nog naast. Voor Vitesse, dat na de winterstop alleen van PEC Zwolle wist te winnen, liepen de titelaspiraties dus een flinke deuk op.

-
Vitesse is in mijn ogen nog altijd de voornaamste bedreiging voor Ajax

Meer nieuws

Verrassende kritiek op assistkoning Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
1
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
8
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
10
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
41
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
26
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties