Vitesse sluit compleet in mineur af en maakt zich op voor FC Groningen

Met een verdiende 1-0 voorsprong zocht FC Utrecht na het rustsignaal de kleedkamers op. Het team van Wouters domineerde niet, maar kreeg wel een groot aantal kansen in de eerste helft. Robbin Ruiter moest alleen in actie komen op een inzet van Davy Pröpper en had geluk dat Guram Kashia uit een corner van Marko Vejinovic op de lat kopte. Voor het doel van Piet Velthuizen was het beduidend drukker. Hij redde met één hand op een inzet van Jacob Mulenga, een voorzet van Mark van der Maarel plofte op de lat en ook Juan Agudelo kreeg het leer tot tweemaal toe niet achter de doelman van de Gelderlanders. Vijf minuten voor rust was het wel raak. Na een één-twee met Mulenga werkte Steve De Ridder het leer door de benen van Velthuizen en was de ban gebroken: 1-0.

Na rust zette Vitesse meer druk naar voren. Dat zorgde ervoor dat er ruimte onstond voor FC Utrecht in de omschakeling. In het eerste kwartier van de tweede helft kwam het team van Bosz niet verder dan een hard schot van Patrick van Anholt. Een blunder van Ruiter stond aan de basis van de gelijkmaker van Labyad, in de 68e minuut. De doelman liet de inzet van de aanvaller door zijn handen glippen en kon wel door de grond zakken: 1-1. Agudelo kon op aangeven van Christian Dorda vervolgens voor de 2-1 zorgen, maar hij miste het leer volledig. De huurling van Stoke City pìkte in de 78e minuut alsnog van dichtbij zijn doelpunt mee, na een goede actie van Mulenga.