Vitesse wordt vernederd en ligt uit TOTO KNVB Beker

De Arnhemmers namen op bezoek in Werkendam zoals verwacht direct het initiatief in handen. Na een kwartier spelen schoot VfL Wolfsburg-huurling Bartosz Bialek Vitesse op voorsprong met een hard schot met zijn linkerbeen in de bovenhoek. Hoewel er geen vuiltje aan de lucht leek, kwamen de Kozakken Boys vlak voor rust langszij dankzij een waanzinnige vrije trap van ex-prof Lars Hutten. De rechtspoot liet Daan Reiziger vanaf een meter of dertig totaal kansloos: 1-1.

Na rust kwam Vitesse de klap te boven dankzij een doelpunt van Kacper Kozlowski, die zijn inzet via doelman Bryan Janssen binnen zag vallen. Acht minuten voor tijd kwam de thuisploeg opnieuw terug in de wedstrijd, toen voormalig NEC-speler Lowie van Zundert de bal over doelman Reiziger heen lepelde: 2-2. Uiteindelijk sleepte Kozakken Boys er een verlenging uit en dwong het zelfs een strafschoppenserie af. Die werd met 5-4 gewonnen, daar Melle Meulensteen van Vitesse zijn penalty miste.