Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitolo, een van de meest controversiële transfers in de Spaanse historie

Laatste update:

Door Daniel Cabot Kerkdijk

Vitolo stond hoog op de verlanglijst van technisch directeur Andrea Berta en hoofdtrainer Diego Simeone. Met goedkeuring van de 27-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler zelf stelde Atlético in juni een plan op om het transferverbod te omzeilen, in samenwerking met Las Palmas. Vitolo speelde immers drie seizoenen voor de eilandclub, alvorens hij medio 2013 de overstap naar Sevilla maakte. Sevilla maakte Atlético meteen duidelijk dat men niet aan de onderhandelingstafel wilde plaatsnemen en dat de transferclausule van 37,5 miljoen euro betaald diende te worden. Atlético weigerde en Vitolo wilde niet terug naar Zuid-Spanje zónder duidelijkheid over zijn toekomst.

Twee dagen voor zijn eerste training bij Sevilla veranderde Vitolo van mening: club en speler spraken over een nieuw contract tot medio 2022 en de nummer vier van afgelopen seizoen maakte maandag via de officiële kanalen ook melding van een principe-akkoord. "Op dit moment kan er gezegd worden dat Vitolo de komende vijf jaar speler van Sevilla zal zijn. Hij moet gerespecteerd worden. De enige kleuren die hij zal dragen zijn het rood en wit van Sevilla. We verdoen onze tijd niet met kletsen, we hebben gehandeld", zo benadrukte voorzitter José Castro op een persconferentie. Woorden die de hoogste sportbestuurder van de zuiderlingen achteraf misschien liever niet had uitgesproken.

Vitolo arriveerde in de nacht van maandag op dinsdag op het vliegveld van Sevilla, waar hij aan een handvol journalisten liet weten dat er waarschijnlijk een persconferentie zou plaatsvinden. Na een telefoongesprek met Fernando Torres en Simeone, nog geen uur later, maakte Vitolo plots een draai van 180 graden. De oefenmeester van los Colchoneros bood de Spaans international een jaarlijkse vergoeding van vijf miljoen euro, veel hoger dan hij 24 uur eerder was overeengekomen met Sevilla. Simeone drukte Vitolo ook op het hart dat hij zijn overeenkomst met Sevilla nog niet had ondertekend. De contractondertekening stond immers voor dinsdag op het programma, voorafgaand aan een persconferentie.

Vitolo analyseerde dinsdagochtend met vertegenwoordigers van Bahía Internacional, die de belangen van de aanvaller en onder meer Torres behartigen, de veranderde situatie. Om 13.15 uur maakte Castro in gesprek met lokale media duidelijk dat het contract weliswaar nog niet door Vitolo was ondertekend, maar wel door zijn zaakwaarnemer en Vitolo senior. "We hopen dat de speler vandaag zijn handtekening zet. Het zijn diverse documenten die aan zijn zaakwaarnemer zijn overhandigd en met zijn vader zijn besproken. Nogmaals, er is sprake van een akkoord. We wachten vandaag alleen nog op de handtekening."

Om 15.50 uur steeg echter een privévliegtuig op vanaf het vliegveld San Pablo, met Vitolo als belangrijkste passagier en Madrid als bestemming. De aanvaller onderhandelde in de avonduren met Atlético over een verbintenis tot de zomer van 2022, met een transferclausule van 150 miljoen euro, en onderging woensdagmorgen een medische keuring, onder toeziend oog van de medische staf van zowel Atlético als Las Palmas. Daarna bezocht Vitolo, samen met enkele bestuurders van Las Palmas, tussen 12.45 uur en 13.15 uur het hoofdkantoor van de Spaanse voetballiga (LFP) om aan de transferclausule van 37,5 miljoen euro te voldoen en zichzelf een transfervrije status te bezorgen. Een bedrag dat beide partijen in een later stadium van Atlético terugkrijgen. Tot 1 januari, de datum dat de Madrilenen weer nieuwe spelers kunnen registreren, zal Vitolo het tricot van Las Palmas om de schouders dragen.


Atlético maakte woensdag om 13.59 uur de komst van Vitolo bekend. De aanvaller was zelf al samen met Las Palmas-preses Miguel Ángel Ramirez op weg naar het vliegveld van Madrid, met het vakantie-eiland als bestemming. "Toen de mogelijkheid zich voordeed, kwam een droom uit. Spelen in LaLiga met Las Palmas, mijn club, is iets wat ik altijd al wilde doen. Ik ben erg blij en gelukkig. Het zijn zware dagen geweest, voor mij en voor mijn familie, maar uiteindelijk hebben we deze beslissing genomen", zo vertelde Vitolo bij zijn aankomst op het vliegveld van Gran Canaria. Castro zelf heeft geen spijt van zijn eerdere uitlatingen. "Hij vroeg mij om zijn probleem op te lossen, hij wilde niet terug naar Sevilla en verzocht ons om te accepteren dat Atlético de transferclausule in termijnen zou betalen. Ik zei: 'Vitolo, dat is onmogelijk'. Hij heeft Sevilla gebruikt om bij Atlético meer geld te verdienen. Hij heeft de club in een slecht daglicht gezet."

De zaak-Vitolo heeft binnen Sevilla voor de nodige frictie gezorgd. José Maria del Nido Carrasco, vice-voorzitter en zoon van de befaamde José Maria del Nido (voormalig preses die momenteel een gevangenisstraf uitzit wegens zijn betrokkenheid bij een grootscheepse corruptiezaak) kondigde woensdagavond zijn vertrek aan. De groep Del Nido heeft liefst 26.000 aandelen van Sevilla in zijn bezit, terwijl de groep Sevillistas de Nervión over 13.000 aandelen beschikt. Laatstgenoemde groep zorgt er voor dat vooraanstaand lid Castro zich nog altijd voorzitter mag noemen, al lijkt het erop dat de grootaandeelhouders er voor gaan zorgen dat de sportbestuur zijn mandaat tot 30 juni 2018 niet zal uitdienen. Na het vertrek van technisch directeur Monchi naar AS Roma, 'de lijm' tussen beide partijen, nam de spanning reeds aanzienlijk toe en na de plotselinge aftocht van Vitolo is de nervositeit in het Ramón Sánchez Pizjuan alleen maar groter geworden.


Vitolo schoof donderdagavond om 18.07 uur aan voor zijn presentatie bij Las Palmas en hij ontkwam niet aan vragen over de afgelopen dagen. "Ik heb vrijwel alles aan Sevilla te danken. Ik heb prijzen gewonnen, geen enkele speler zweette meer in het tenue van Sevilla en ik denk dat niemand mij ergens van kan beschuldigen. Ik kan alleen maar lovend zijn over de club en de fans. Ja, ik was dicht bij een akkoord met Sevilla, maar er ontbraken enkele details. Atlético maakte zich heel sterk voor mijn komst en ik was onder de indruk van het project." Vitolo is niet bang dat Sevilla de zaak aanhangig gaat maken bij de FIFA. "Mijns inziens is alles legaal verlopen. Als Sevilla juridische maatregelen wil nemen? Wie ben ik om te zeggen dat de club dat niet moet doen? Iedereen moet doen wat hij wil."

Meer nieuws

Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
7
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
19
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
54
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
5
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties