Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vlap krijgt eerste goal in half jaar niet op zijn naam, maar FC Twente wint wél

Laatste update:

Twente, dat woensdag tegen sc Heerenveen (3-3) een 1-3 voorsprong verspeelde, kon weinig afdwingen in de beginfase in de Grolsch Veste. De eerste doelpoging kwam op naam van Ricky van Wolfswinkel na 20 minuten spelen. Fortuna hield relatief eenvoudig stand, al moesten de Limburgers na 35 minuten wel verder met 10 spelers.

Rodrigo Guth, die al geel op zak had, liep van Wolfswinkel omver en kon met rood vertrekken. De check bij de VAR veranderde daar niets aan. De Braziliaanse verdediger was zichtbaar aangeslagen en wilde het veld eigenlijk niet verlaten, maar moest toch inrukken. Trainer Danny Buijs greep direct in en bracht verdediger Sadik Fofana binnen de lijnen voor Alen Halilovic.

Twente was niet tevreden met de 0-0 stand halverwege en schroefde het tempo kort na rust op. Sem Steijn verschalkte Michael Verrips, waarna de bal hoog opstuiterde. De kopbal van de middenvelder uit een moeilijke hoek ging voorlangs. Slechts twee minuten later was het alsnog raak, tot grote vreugde van de aanhang van Twente.

Vlap schoot de bal in de verre hoek en liep juichend weg. De eerste competitietreffer sinds 30 september leek een feit, ware het niet dat Fofana de bal die door zijn benen ging nog had aangeraakt. Na een check van de VAR werd besloten dat het een eigen doelpunt van de Fortuna-verdediger betrof.

Een opsteker voor Twente, dat de wedstrijd na de bevrijdende 1-0 steeds meer in handen kreeg. Het tiental van Fortuna moest voornamelijk tegenhouden, waardoor de aanvallen steeds schaarser werden. Het overwicht resulteerde in eerste instantie niet in meer doelpunten van Twente, dat tot de zestien aardig combineerde maar niet echt de ruimte wist te vinden. Daan Rots raakte zes minuten voor het einde nog wel de paal.

De 2-0 verscheen alsnog op het scorebord. Carel Eiting gaf vanaf rechts voor op Van Wolfswinkel, die de bal beheerst in de verre hoek kopte. Twente staat dankzij de thuiszege nog maar zes punten achter nummer twee Feyenoord, al komen de Rotterdammers zondag nog in actie in De Klassieker tegen Ajax. Fortuna blijft op plaats tien steken.

Meer nieuws

Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
1
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
18
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
13
Dronken Carragher gaat wereld over: analist kán maar niet van Sancho af blijven
22

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties