Vloet elimineert eigen vader, afgang Achilles'29 en Helmond Sport

Barendrecht - Excelsior 0-1
De wedstrijd tussen streekgenoten Barendrecht en Excelsior was vooral voor Adrie Poldervaart bijzonder: Poldervaart is werkzaam als fysiotherapeut van Excelsior, maar hij is ook de hoofdtrainer van Barendrecht. De ploeg van Poldervaart beet flink van zich af tegen de Eredivionist, maar uit het niets kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Een foute pass werd onderschept en Nigel Hasselbaink werd in staat gesteld af te ronden: 0-1. Barendrecht bleef gevaarlijk en Excelsior kon de klus niet definitief klaren, waardoor het tot het einde spannend bleef.

EVV - RKC Waalwijk 0-3
Het duurde lang tot RKC Waalwijk voor het eerst gevaarlijk werd in Limburg: in minuut 39 werd een inzet van Pieter Langedijk gekeerd en de bal werd van de lijn gehaald bij een poging van Daan Rienstra. Even na rust was het wel raak, toen Fred Benson bij de les was en de keeper van EVV passeerde: 0-1. RKC zette na het bevrijdende openingsdoelpunt door: Langedijk tikte binnen voor het tweede Waalwijkse doelpunt en Serginho Greene kopte binnen voor 0-3.

FC Den Bosch - FC Eindhoven 2-3
In een wedstrijd tussen twee clubs uit de Jupiler League was de eerste kans voor de bezoekers: Mart Lieder schoot voorlangs. De spits van FC Eindhoven kwam twee minuten later, toen er dik tien minuten gespeeld waren, alsnog tot scoren. Het thuisspelende FC Den Bosch stelde snel orde op zaken via Arda Havar, die scoorde van afstand (1-1). Het leek op een verlenging aan te komen, ware het niet dat Vykintas Slivka tien minuten voor tijd in de fout ging met een terugspeelbal en Lieder kon profiteren (1-2). Met een prachtige vrije trap leek Mario Bilate tóch een verlening eruit te slepen, maar in de enerverende slotfase was het laatste akkoord uitgerekend voor Rai Vloet. De zoon van FC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet is door PSV verhuurd aan FC Eindhoven.

IJsselmeervogels - Achilles'29 3-1
De positie van Eric Meijers als hoofdtrainer van Achilles'29 wankelt. In de Jupiler League staat de club op de laatste plaats, zo werden de Groesbekers met 7-1 vernederd door Jong Ajax, en een goed optreden in de KNVB Beker moest de club weer wat hoop geven. Dat gebeurde niet, want het twee divisies lager acterende IJsselmeervogels was op De Westmaat te sterk. Sherwin Grot schoot via een been raak voor de 1-0 en Ali Akla omspeelde keeper Robbert te Loeke voor de 2-0. De afgang was compleet met de 3-0 van Christiaan van Hussen. De late 3-1 van Brian Boogers, een kopbal, was voor de statistieken.

Kozakken Boys - Helmond Sport 3-0
Helmond Sport won de laatste drie competitiewedstrijden in de Jupiler League, maar zette zichzelf voor schut in de KNVB Beker, door te verliezen van Kozakken Boys. De eerste serieuze kans was nog wel voor Helmond, maar Jordy Thomassen schoot uit de draai op de lat, en kort hierna kopte Raily Ignacio Kozakken Boys op een 1-0 voorsprong. Dat was ook niet onverdiend, want ondanks de kans van Thomassen was de tweededivisionist beter aan de wedstrijd begonnen. In de tweede helft maakte Gwaeron Stout er 2-0 van (hij kwam eerder bij de bal dan tegenstander Seppe Brulmans) en Everton Pires Tavares zorgde voor een enorm feest in Werkendam met de 3-0.