Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Voetbalbolwerk brokkelt af: 'Hij deed wat hij kon, maar hij kon niets'

Laatste update:

DOOR GIJS FRERIKS

Louis-Dreyfus zette l'OM in januari officieel te koop en Ciccolunghi en Angeloglou moeten een basis gaan leggen waarop de nieuwe eigenaar straks verder kan bouwen. "Ze kennen de club door en door, hebben internationale ervaring opgedaan en genieten mijn volledige vertrouwen. Het doel van het nieuwe bestuur is om de club op een zo hoog mogelijk niveau te leiden, waardoor de nieuwe eigenaar de club weer kan laten concurreren op Europees niveau", viel er in het statement van de grootaandeelhoudster te lezen.

Louis-Dreyfus, een in Rusland geboren Zwitserse, zorgde met haar statement voor verbaasde blikken op de perstribune van het Stade de la Méditerranée in Béziers. Het vertrek van voorzitter Vincent Labrune stond al een tijdje vast, maar de timing van het persbericht - zeven minuten voor de aftrap van een oefenwedstrijd - was opvallend en des te opvallender was de naam van Labrunes opvolger. La Provence schrijft: "Ze verraste iedereen: journalisten en zelfs officials van Olympique Marseille die mee naar Béziers waren afgereisd."

"Iedereen begon aanvullende informatie op hun smartphones te zoeken over Ciccolunghi, maar zelfs Google kon niet echt helpen om achter de identiteit en staat van dienst van de vervanger van Labrune te komen", aldus de regionale krant. Bekend is dat de 72-jarige Ciccolunghi vijf jaar lid is van de holding van de familie Dreyfus en tien jaar de topman van sportmerk adidas was in Rusland. Oud-voorzitter Bernard Tapie schreef in zijn column voor La Provence al dat Marseille blij kan zijn met de komst van Cicco.

"Hij is een uitstekende versterking. Hij is een erg intelligente man die vijf talen vloeiend spreekt, te weten Italiaans, Russisch, Frans, Engels en Duits", aldus Tapie, die bij adidas nog de baas was van Ciccolunghi. De Italiaan is zogezegd de plaatsvervanger van de 45-jarige Labrune, die bij de fans al jaren onder vuur lag vanwege zijn transferbeleid en de slechte sportieve prestaties. Hij liet vrijdag, terwijl hij met zijn gezin aan het barbecueën was in Carcassone, aan L'Équipe weten dat hij er per 25 juli mee ophoudt.

"Marseille gaat een transitieperiode in en die maak ik niet mee. Ik denk dat als je wil stoppen je ook echt moet stoppen. En ik wil echt stoppen…", sprak Labrune. Hij had nog één zaak af te ronden: de transfer van Michy Batshuayi naar Chelsea. Marseille had eind juni van de Direction Nationale du Contrôle de Gestion (DNCG) - de financiële waakhond in het Franse voetbal - immers de opdracht gekregen om binnen tien dagen 25 miljoen euro op te halen. Lukte dat niet, dan zouden er mogelijk sancties volgen.

Labrune verkocht naast Batshuayi nog meer spelers en de conclusie onder veel Marseillenaren luidt dan ook dat Labrune het door hemzelf getrokken spoor van financiële puinhopen zelf enigszins heeft doen verdwijnen. Oud-voorzitter Jean-Claude Dassier is tegenover RMC hard in zijn eindoordeel: "Labrunes periode kan als bijzonder tragisch worden samengevat. Hij heeft gedaan wat hij kon. Helaas kon niet zoveel. Hij dacht dat hij het talent had om zowel voorzitter, trainer, directeur als hoofdscout te zijn. Hij is daarin verzopen."

"Hij heeft drie voorzitters vermoord en heeft tig trainers versleten terwijl hij over de beste coaches kon beschikken. Hij kreeg na zes maanden al mot met Didier Deschamps en als je een ongepolijst iemand als Marcelo Bielsa binnenhaalt, dan moet je daar ook mee om kunnen gaan. Dat kon hij niet (…) Labrune dacht dat hij het beter wist dan iedereen en we hebben de gevolgen daarvan ondervonden", aldus Dassier, die het tussen 2009 en 2011 voor het zeggen had bij de nummer dertien van het vorige seizoen.

Ofschoon Louis-Dreyfus hem altijd de hand boven het hoofd heeft gehouden, lijkt ze ervan uit te gaan sneller een koper te kunnen vinden nu de bekritiseerde Labrune is vertrokken. Ze gaf bankiershuis Rothschild in januari al een mandaat om de club te verkopen en zou haar aanvankelijke vraagprijs van veertig miljoen euro inmiddels hebben verhoogd naar honderd miljoen. Dat heeft ze gedaan omdat Labrune de afgelopen twaalf maanden voor liefst 120 miljoen euro heeft verkocht op de spelersmarkt.

Er worden verschillende partijen genoemd die Olympique Marseille willen opkopen. Het gaat om de Spaanse Luxemburger Gerard Lopez van investeringsmaatschappij Genii Capital, een onbekende investeringsmaatschappij uit Iran, de Amerikaanse vermogensbeheerder Guggenheim Partners, de Italiaans-Zwitserse investeringsbankier Victor Pablo Dana, Mohed Altrad van stellingbouwbedrijf Altrad en Xavier Giocanti, de man van IMF-voorzitster Christine Lagarde. Hiernaast zingt ook de naam van Doyen Sports Group al maanden rond.

Terwijl de zoektocht naar een koper dus in volle gang doorgaat, bereidt de selectie van interim-trainer Franck Passi zich stilaan voor op een seizoen waarin succes na jaren van tegenvallende prestaties een must lijkt te zijn. De 2-2 tegen Ajax geeft Passi in ieder geval moed, zo vertelde hij na afloop van het duel: "Een resultaat behalen tegen een Ajax dat in de Champions League speelt, dat is iets goeds. We hebben een aantal goede dingen laten zien", zei Passi. Olympique Marseille oefent voor de officiële start (Toulouse-thuis, 13 augustus) nog tegen Alemannia Aachen, Arminia Bielefeld, Girona en Palermo.

Denk jij dat Olympique Marseille onder Margarita Louis-Dreyfus nog eens in de top drie eindigt?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
108
AZ ziet mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis in Eredivisie rondlopen
11
Sergiño Dest brengt supporters van PSV in korte video zeer slecht nieuws
10
Meerdere Italiaanse spelers trappen in nepaanbiedingen uit Saudi-Arabië
9
Arne Slot ziet na Pepijn Lijnders tweede Nederlander vertrekken bij Liverpool
11
'Verdediger van PEC kan fraaie overstap maken naar LaLiga of Premier League'
4

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties