Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Voetballerij vraagt komend weekend opnieuw aandacht voor lhbti-acceptatie

Laatste update:

De acties, die ook in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en in de Eredivisie Zaalvoetbal worden overgenomen, volgen op het weekend na International Coming Out Day. "Alle clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden", melden de competities. "Helaas is deze boodschap, die voor velen vanzelfsprekend is, nog steeds actueel en noodzakelijk", zo geven de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie CV aan.

De competities beroepen zich op onderzoek van het Mulier Instituut (2021) onder spelers, waaruit blijkt dat de algemene acceptatie van homo- en biseksualiteit in het voetbal een onvoldoende scoort (4.6), wat vergelijkbaar is met de resultaten uit 2014. De afgelopen jaren werd rondom International Coming Out Day vaker campagne gevoerd op de voetbalvelden voor lhbti-acceptatie, maar tot een significante verbetering van de acceptatie hebben die initiatieven ogenschijnlijk dus niet geleid.

Bij alle thuisspelende clubs wapperen komend weekend regenbooghoekvlaggen; alle coaches en (assistent) scheidsrechters dragen een regenboogspeldje. ESPN besteedt in de uitzendingen aandacht aan het thema, door speciale microfoons, speldjes andere uitingen te laten zien. Telstar en FC Volendam hebben vrijdag een wereldprimeur, doordat beide teams in de onderlinge 'Vissersderby' aantreden in een speciaal ontworpen regenboogshirt. Het is voor het eerst in de historie dat twee teams elkaar treffen in een regenboogshirt.

Het brede initiatief wordt gesteund door de KNVB. "Komend weekend draagt het Nederlandse voetbal gezamenlijk uit dat iedereen welkom is en zichzelf moet kunnen zijn. Onder meer met één aanvoerdersband. Gender, seksuele voorkeur, kleur, afkomst en geloof, het maakt ons geen bal uit. Ons voetbal is van iedereen", luidt een statement van de voetbalbond op sociale media.

Meer nieuws

Guardiola gaat direct na titelwinst in op onzekere toekomst bij Manchester City
8
Atlético Madrid moet op pijnlijke avond in eigen huis vier treffers incasseren
1
Real Madrid geeft 1-4 voorsprong door fenomenale Alexander Sørloth uit handen
22
Barcelona verzekert zich van tweede plek in Spanje; Girona is overtuigend derde
22
Eerste club meldt zich bij Manchester United voor transfer van Mason Greenwood
3
Ajax-spits Brobbey verschijnt in Jeugdjournaal en haalt uit naar PSV: 'Arrogant'
50

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties