Voetbalminnend Spanje krijgt droomfinale: Barcelona - Real Madrid

Barcelona werkte in San Sebastián een van de beste eerste helften van het seizoen af. Het team van Martino deed in balbezit wat het wilde met Real Sociedad en ging dankzij Messi met een minimale voorsprong de rust in. De aanvaller soleerde zich vanaf enkele meters na de middenlijn richting het doel van Enaut Zubikarai, die zijn hand weliswaar tegen het schot kreeg maar niet kon voorkomen dat het leer over de lijn ging: 0-1. Het enige gevaar aan de kant van de Basken kwam van Carlos Vela. José Manuel Pinto kon een inzet van de Mexicaan maar half keren, maar Daniel Alves was op tijd om het leer ongevaarlijk te maken. Zodoende gingen de teams met een stand van 0-1 de rust in.

Het aluminium stond tien minuten na rust een werelddoelpunt van Vela in de weg. De aanvaller besloot het leer vanaf de zijkant van het strafschopgebied in één keer op doel te schieten, maar de paal voorkwam de gelijkmaker. Het antwoord van Barcelona volgde al snel: Zubikarai moest redding brengen op pogingen van achtereenvolgens Messi en Cesc Fàbregas. De sluitpost van Real Madrid stond een kwartier voor tijd ook een zeker doelpunt van Daniel Alves in de weg. Real Sociedad drong in de slotfase aan en kwam drie minuten voor tijd op gelijke hoogte. Na voorbereidend werk van Gonzalo Castro schoot Griezmann de 1-1 hard binnen.