Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Voetbalzone-weblog: De foto van Mario Balotelli die alles zegt

Laatste update:

Populair zijn vooral de ballen. Ongekend hoeveel supporters je in de straten van de EK-steden Warschau, Poznan, Wroclaw of Gdansk ziet lopen met de speciaal voor EURO2012 ontworpen EK-bal, de Tango12. Het is dat er zwart netje omheen zit, anders was Polen ongetwijfeld een grote ballenbak geweest. Zo zie je alleen al aan de manier van lopen dat de meeste supporters niet echt balvast zijn, laat staan dat de bal als het ware als een touwtje aan hun voeten vastzit. Al kan dat natuurlijk ook door de drank komen. Dat laten we even in het midden.

Goede tweede zijn de parelwitte EURO2012-shirtjes, gevolgd door de EURO2012-mascottes Slavek & Slavko die weliswaar tweelingbroers zijn, maar gezien de kleuren op hun omhoogstaande kapsels prima van elkaar te onderscheiden zijn (Slavek - met rugnummer 20 - is die van Polen, Slavko - met rugnummer 12 - die van Oekraine). Voordeel van deze producten is dat zij deze redelijk goedkoop zijn. Slavek & Slavko, die het in 2008 middels een web-voting op de site van de UEFA wonnen van Siemko & Strimko en Klemek & Ladko, omgerekend nog geen tien euro. En omdat ze erg handzaam zijn (slechts 24 cm), stop je die dus zo in de tas. Net als de EURO2012-scheenbeschermers, de EURO2012-keepershandschoenen, de EURO2012-pennen, de UEFA2012-laptoptassen en de EURO2012-programmaboekjes trouwens. Al loopt dat, na een niet-grondig onderzoek die verre van representatief is, niet echt superhard. Net als de verkoop van de niet-officiële kleine balletjes die door parttime-studenten worden aangeboden op straat, ver buiten de officiële UEFA-locaties. Zonder het officiële logo lijken daar maar weinig mensen geïnteresseerd in te zijn. Laat staan de nep-sleutelhangers. Die wil je niet, ook al kijken de studenten, verkleed als een paarse voetbal, je nog zo vriendelijk aan.

Nee, wie origineel wil zijn en niet met datgene wil terugkomen waarmee de buurman ook thuis komt, is een bezoek aan Sopot, een badplaats in het noorden van Polen dat tegen Gdansk is aangeplakt, een optie. Halverwege de Monte Cassino, de grote doorgaande autovrije weg in het centrum, zitten verschillende kunstenaars die op speciaal verzoek de mooiste creaties maken. Vergelijkbaar met die op de Ramblas in Barcelona. Of die in Montmartre in Parijs. Ik ben er nu al een paar keer langsgekomen en telkens valt mijn oog op die oude man die de mooiste voetbalcartoons maakt. Die bekende karikaturen waarbij de makers de nadruk liggen op datgene wat je zelf het liefst wilt verbloemen. David Beckham heeft-ie al getekend, net als onder meer Diego Maradona, Zinedine Zidane en natuurlijk Ronaldinho met een enorm gebit. Grappig en ook wel aandoenlijk.

Maar deze spelers komen en kwamen we niet tegen op EURO2012. Lopend lang de man vraag ik me nu al een paar keer af welke voetballer nu het meest ideale zou zijn om een vileine, maar grappige cartoon van te maken? De machtige Mario Gómez misschien? De kleine Wesley Sneijder? Dick Advocaat, met of zonder haar? Of toch Cristiano Ronaldo (met gelpot), Wayne Rooney (met nieuwe coupe), Zlatan Ibrahimovic (met enorme neus) of UEFA-voorzitter Michel Platini (met een pak geld). Ik ben er nog niet uit. Al weet ik één ding wel. In ieder geval niet Mario Balotelli, het Italiaanse enfant terrible van Manchester City. Dat heeft namelijk geen zin. Balotelli is namelijk al een karikatuur van zichzelf.

Dat bleek gisteren maar weer toen een foto van een krachttraining van Italië de wereld werd ingeslingerd. Een foto die alles zegt. Want terwijl de Italiaanse selectie druk bezig is met loodzware push-ups, doet er één iemand niet mee. Sterker nog, die ligt er bij alsof hij geniet van de zon. Balotelli. Het is tekenend voor iemand die lak heeft aan de hele wereld, inclusief zijn ploeggenoten die hij hard nodig heeft om na de Engelse titel ook de Europese titel te pakken.

Vincent de Vries, freelance-voetbalverslaggever, houdt tijdens dit EK speciaal voor Voetbalzone een weblog bij. Vanuit steden als Gdansk, Warschau, Charkov en Krakau blogt hij dagelijks over de randzaken die een evenement zo uniek en speciaal maken.

Meer nieuws

Schrik slaat om het hart: jonge FC Twente-fan raakt gewond bij uitzwaaien bus
3
Unnerstall mist bloedstollende ontknoping wegens heuglijke privé-omstandigheden
1
'Bayern München loopt wéér blauwtje en hoort zesde afwijzing van Roger Schmidt'
7
Live meepraten in de Eredivisie: Feyenoord - Excelsior
2
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - FC Twente
8
Live meepraten in de Eredivisie: AZ - FC Utrecht
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties