Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Voetbalzone-weblog: Het onderkomen van het Nederlands elftal

Laatste update:

Maar waar het voor toeristen een goed alternatief is voor een weekendje Berlijn, Londen of Milaan, daar lijkt het voor Oranje minder gunstig te vallen. Je hoort niet voor niets al de eerste kritieken op de locatiekeuze van bondscoach Bert van Marwijk. Niet bij spelers of de trainers, wel bij deskundigen uit het veld. Zo vonden diverse inspanningsfysiologen het bijvoorbeeld een grote fout om een basiskamp te bouwen op een plek die 1300 kilometer verwijderd is van de stad waar Oranje alle groepsduels speelt. Zij noemden onder meer het klimaat, een verschil van zo'n twintig graden, en de onnodig vele reisuren, inclusief zware nachtvluchten, verre van optimaal. Dat zou de ploeg op den duur opbreken, zeker omdat de wedstrijden kort op elkaar zitten.

Van Marwijk wimpelt vooralsnog die kritiek weg. Hij wilde per se zitten in Krakau, de locatie die de KNVB al vele maanden geleden en dus ruim voor de EK-loting had geboekt. Niet alleen omdat het stadion van Wisla Krakau een prima veld heeft, ook omdat het redelijk in de luwte ligt. Bovendien voldoet het prestigieuze Sheraton Hotel aan de Wisla aan alle verwachtingen. Maar kijkend naar dat rondreizende circus en naar de slechte resultaten denk je echt: is er dichterbij dan echt geen geschikte locatie te vinden? Maar kennelijk was die plek er niet. En al helemaal niet in Oekraïne. Van alle deelnemende landen aan dit EK kozen er slechts drie voor de voormalige Sovjet-Republiek als tijdelijk huis: naast het gastland zijn dat Zweden en Frankrijk. De rest van de teams zocht en vond iets in Polen. Sterker nog, naast Oranje kozen ook Engeland en Italië voor een verblijf in Krakau.

Dit tot ergernis van de burgemeester van Charkov. Ik zie hem nog staan in zijn poenerige gemeentehuis, twee maanden geleden toen ik bij hem op bezoek was om hem namens het Nederlandse volk een shirt aan te bieden. Gennadiy Kernes vond het maar raar dat Oranje niet in zijn stad zat, ook omdat ze in Charkov volgens hem wel geschikte hotels hebben, met de beste faciliteiten. Om ons te overtuigen liet hij ons zelfs nog hoogstpersoonlijk het gloednieuwe Golf hotel zien, het vijfsterrenhotel waar Oranje de dag voor de wedstrijd verblijft. Zonder te overdrijven: bij het zien van dit onderkomen vroeg ik direct me af waarom dit hotel geen zes sterren had gekregen. Zo luxueus, zo pompeus. En ik dacht meteen: waarom zit Oranje niet hier, op nog geen tien minuten rijden van het stadion? In feite net zoals Spanje. De huidige wereldkampioen, met Nederland het enige land dat al zijn pouleduels in dezelfde stad speelt, koos er juist bewust voor om nabij Gdansk te zitten. Scheelt niet alleen een hoop gereis, ze trainen tevens in het klimaat waarmee ze tijdens de wedstrijden ook te maken hebben.

Ook Ierland, ingedeeld in een poule met Spanje, Italië en Kroatië en spelend in Gdansk en Poznan, koos voor een plek niet ver van de stadion. Zij verblijven in Sopot, de Poolse kustplaats aan de Baltische zee dat tegen Gdansk is aangeplakt. Oké, de mannen van Giovanni Trapattoni hebben vanaf hun balkon van het Sheraton mooi uitzicht op zee, maar zij hebben weer een ander probleem. Omdat het hotel nagenoeg in het centrum ligt van de stad die ook wel de partystad van Polen wordt genoemd, hebben ze nogal te maken met geluidsoverlast. Sterker nog, bijna pal onder hun raam, toevallig niet ver van mijn eigen appartement, treedt elke avond tot ver na middernacht een bandje op, met, schijnt, de beste Poolse hits.

Verre van ideaal dus. Het kan daarom ook niet anders dan dat de Ieren tijden dit EK een chronisch slaaptekort hebben. En dat gaat de ploeg opbreken, zo lijkt me. Dus als Robbie Keane vanavond in de laatste minuut tegen Spanje een gigantische kans op de gelijkmaker verprutst, omdat de aanvaller van Los Angeles Galaxy wederom stond te slapen, dan weet je hoe dat komt.

Vincent de Vries, freelance-voetbalverslaggever, houdt tijdens dit EK speciaal voor Voetbalzone een weblog bij. Vanuit steden als Gdansk, Warschau, Kharkiv en Krakau blogt hij dagelijks over de randzaken die een evenement zo uniek en speciaal maken.

Meer nieuws

Feyenoord bezegelt lot Excelsior bij afscheid in stijl voor Arne Slot
0
Ajax beëindigt totaal rampseizoen dankzij Berghuis met punt bij Vitesse
4
Ajax wil zo snel mogelijk af van drietal: 'Ze vormen een eiland in de groep'
10
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - Everton
5
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Bournemouth
0
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Manchester United
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties