Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Voorlopige hiërarchie: Ajax op één, FC Twente op twee en PSV op drie

Laatste update:

De transfer van Maarten Stekelenburg naar AS Roma denkt De Boer te kunnen compenseren met Kenneth Vermeer. Dat is nog maar vraag. De tweede keus heeft een belangrijke handicap. Hij is iets te klein om ooit uit te groeien tot een betrouwbare redder in de nood. Hij kan Ajax punten gaan kosten in plaats van dat hij punten zal pakken. Niet zonder reden is al de naam van Jasper Cillessen gevallen. De jeugdige doelman van NEC heeft meer talent dan Vermeer. Kolbeinn Sigthórsson is een aanwinst als spits. Hij past perfect in het combinatievoetbal van Ajax. Maar De Boer ontbeert een pinchhitter in zijn groep. Om wat te kunnen forceren, moet hij nu improviseren met Miralem Sulejmani. Dat heeft nauwelijks zin en zal ook niets afdwingen. Begrijpelijk opteerde de trainer voor kandidaten als Dimitri Bulykin en Matthew Amoah, maar beiden bleken voor de rol van reserve onbetaalbaar.

Beide minpunten kunnen Ajax opbreken in belangrijke wedstrijden. Dat was al te zien in het duel om de Johan Cruijff Schaal. FC Twente had nooit mogen winnen, maar profiteerde min of meer van de tekortkomingen bij de Amsterdammers. Zeker met een man meer was Ajax niet in staat echte kansen los te peuteren bij de defensieve tegenpartij. Juist in die fase had De Boer behoefte aan een soort stormram. Dankzij Co Adriaanse lijkt FC Twente de meest serieus te nemen concurrent van Ajax. De teruggekeerde veteraan onder de trainers kan onvermoede krachten losmaken bij de club uit Enschede. Hij streeft hoe dan ook naar aanvallend voetbal, met veel pressie op de helft van de tegenpartij. Dat lukte niet in de test tegen de kampioen, maar tekende zich wel al af in een aantal geslaagde oefenwedstrijden. Maar ook FC Twente is verre van volmaakt. Adriaanse is erg afhankelijk van spelers als Marc Janko, Nacer Chadli en Bryan Ruiz. De laatste twee zijn blessuregevoelig. Bovendien sluimert er nog immer buitenlandse interesse voor Ruiz. Niettemin ruist het in Enschede van de verwachtingen en rekent de aanhang openlijk op de toverkunst van magiër Adriaanse.

Als nummer drie heeft PSV heel veel geld geïnvesteerd in de verbetering van het eerste elftal. Maar de besteding van achttien miljoen voor Kevin Strootman, Dries Mertens en Georginio Wijnaldum lijkt iets te weinig doordacht. Trainer Fred Rutten mist een spits en aast logischerwijs op Mounir El Hamdaoui. Ook de defensie oogt niet al te solide van kwaliteit. Enig versterking voor de achterhoede is dringend gewenst. De tijd tikte de laatste weken in het nadeel van de Brabanders voorbij. Vooralsnog treedt PSV zeker niet aan met een complete en ingespeelde ploeg. Het valt te bezien of Rutten de opdracht voor dit seizoen kan waarmaken. Na twee keer een derde plaats moet hij minimaal een positie hoger eindigen. Alles is mogelijk in de opnieuw verzwakte en verschraalde Eredivisie, maar Ajax en FC Twente liggen in de voorlopige hiërarchie duidelijk voor op de Eindhovenaren.

Boven de rivieren zoemt de weddenschap al rond dat Rutten als eerste trainer zal sneuvelen, mogelijk zelfs al voor de Kerst. Wie volgt de top drie? Vermoedelijk AZ, dat indruk maakte in de voorbereiding. Wellicht ook Vitesse, dat eindelijk met John van den Brom de juiste trainer aanstelde. NEC zou kunnen verrassen onder Alex Pastoor, een trainer met veel potentie en vorig seizoen bij Excelsior ondergewaardeerd voor het behoud van deze club zonder geld in de Eredivisie. En Feyenoord dan of FC Groningen en FC Utrecht? De rest is volgende week aan de beurt, net als het verdwaalde RKC Waalwijk...

LEX MULLER

Sportjournalist sinds mensenheugenis. Schrijft al sinds 1966 over voetbal. Bezocht WK's vanaf 1974. Werkte tot 1994 voor kranten, waaronder twintig jaar bij het Algemeen Dagblad. Switchte daarna naar de televisie, maar legt zich sinds 1 januari 2011 volledig toe op sport op internet.

Op welke plaats eindigen Ajax, FC Twente en PSV volgend seizoen áls ze bij de top drie zitten?

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
1
'Real Madrid gaat contracten van 2 absolute grootheden verlengen'
4
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
8
Kroes onthult: Ajax heeft Louis van Gaal benaderd om nieuwe trainer te worden
15
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
1
Player of the Season-award gaat voor vijfde keer op rij naar Man City-speler
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties