Voormalig ADO'er houdt droom van Portugezen levend met late goal

Braga neemt voor de tweede keer in de geschiedenis deel aan de kwartfinale van de Europa League. In het seizoen 2010/11 schopten os Arsenalistas het zelfs tot de finale, maar een evenaring van die prestatie is er door de nederlaag tegen Shakhtar niet makkelijker op geworden. De thuisploeg was in het eerste kwartier wel de ploeg met het meeste balbezit en loste vijf schoten op het doel, waarvan dat van Rafa na twee minuten het gevaarlijkst was. Shakhtar liet weinig zien en kwam pas in de slotfase van de eerste helft even aanzetten.

Marlos verprutste na voorbereidend werk van Viktor Kovalenko een goede kans, maar een minuut later was het wel raak. Yaroslav Rakitsky nam na een hoekschop de bal bij de tweede paal op de pantoffel en plaatste de bal met wat geluk in het doel: 0-1. Die goal gaf Shakhtar duidelijk meer vertrouwen, want in het eerste kwartier na rust speelde men al een stuk beter. Zo mikte Taison over en stuitte Maksym Malyshev op doelman Matheus. Aan de andere kant raakte Rafa, de sterspeler van Braga, de dwarsligger.

De wedstrijd golfde op en neer en de supporters van Braga geloofden in een gelijkmaker, die echter niet zou vallen. Simon Vukcevic en Willy Boly's pogingen gingen er niet in en een klein kwartier voor tijd werd het 0-2: Facundo Ferreyra dook opeens op in het strafschopgebied en chipte de bal na een lage voorzet van Marlos over de keeper heen. Shakhtar zat daardoor op rozen, maar stond toe dat de overwinning toch wat kleiner uitviel. Wilson Eduardo redde na 88 minuten met een kopbal de Portugese eer: 1-2.