Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Frans international (73) overlijdt na 39 jaar in coma

Laatste update:

Adams, die speelde voor onder meer Paris Saint-Germain en OGC Nice, zette in 1981 een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Vlak daarna onderging hij een knieoperatie in het Édouard Herriot Hotspital in Lyon. Op de dag van de operatie waren veel doktoren in staking, waardoor een onervaren medewerker tegelijkertijd veel patiënten moest behandelen. De ingreep ging mis: de anesthesist diende Adams een verkeerde dosis toe, waardoor hij in een coma belandde waar hij uiteindelijk nooit meer uit zou komen.

In de jaren negentig zijn zowel de anesthesist als diens assistent veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van een maand en een geldboete. Adams lag al die tijd in coma; door een tekort aan zuurstof in het brein zou hij nooit meer zelfstandig kunnen bewegen of praten. De afgelopen 39 jaar is Adams altijd verzorgd door zijn vrouw Bernadette. In maart liet zij in gesprek met CNN nog weten dat ze geen seconde heeft overwogen om euthanasie toe te passen.

Het koppel woonde samen in Zuid-Frankrijk, waar Adams zijn dagen doorbracht in bed. "Mensen op Facebook zeggen dat hij de stekker uit het stopcontact moet trekken... maar hij is niet eens aangesloten!", sprak Bernadette naar aanleiding van Adams' 73ste verjaardag. "Ik zal niet stoppen met hem te eten en drinken geven. Hij heeft een normale routine, wordt telkens wakker rond 7 uur. Buiten bewustzijn, maar Jean-Pierre hoort me en hij kan zitten in een rolstoel."

Adams kwam op jonge leeftijd terecht bij Nîmes en brak bij die club door op het hoogste niveau. Begin jaren zeventig kwam hij ook in beeld bij de nationale ploeg, waar hij centraal achterin een duo vormde met Marius Trésor. Vervolgens speelde kwam hij in vier jaar tijd tot 145 wedstrijden voor OGC Nice, waarna hij nog de shirts droeg van Paris Saint-Germain, Mulhouse en Chalon.

Meer nieuws

The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
5
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties