Voormalig Vitesse-aanvaller dient Schalke 04 pijnlijke nederlaag toe

Thomas Schaaf zat voor de vijfhonderdste keer als trainer op de bank bij een Bundesliga-wedstrijd en zal dus tevreden terugkijken op het jubileumduel. In de eerste helft was zijn Frankfurt nog wel een paar keer goed weggekomen: Joel Matip kopte bij een vrije trap rakelings naast, een volley van Marco Höger werd gekeerd door Kevin Trapp en de keeper lette even later ook goed op toen Christian Fuchs plots voor zijn neus opdook. Frankfurt speelde een beter tweede kwart van de wedstrijd, maar kwam daarin niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Men had tien minuten na rust wel een strafschop moeten krijgen van scheidsrechter Marco Fritz.

Makoto Hasebe werd onderuitgehaald door Benedikt Höwedes, maar de bal ging niet op de stip. Frankfurt had een eventuele penalty uiteindelijk ook niet nodig om op voorsprong te komen, want na een uur werd het 1-0. Een van richting veranderde voorzet van Timothy Chandler viel op het hoofd van invaller Piazón en hij kopte knap raak. Trainer Roberto Di Matteo greep in en bracht met Max Meyer en debutant Felix Platte twee aanvallende pionnen binnen de lijnen. Schalke was echter niet meer bij machte om gevaarlijk te worden en droop verliezend af. Frankfurt won zodoende na zes wedstrijden weer eens in de Bundesliga.