Vrees voor ernstige blessure Jesé verstoort feestvreugde Real Madrid

Gareth Bale zou met het oog op 'El Clásico' van zondag rust krijgen, maar al in de derde minuut van de wedstrijd ging Jesé kermend van de pijn naar de grond en moest de aanvaller met een brancard van het veld gehaald worden. Het is nog niet duidelijk wat Jesé precies mankeert, maar er wordt gevreesd voor een gescheurde kruisband. Bale kwam zodoende al snel binnen de lijnen en na ruim twintig minuten spelen was hij de aangever bij de openingstreffer van Ronaldo, die bij een lage voorzet simpel kon binnentikken. Voor de Portugees betekende dit zijn vijftigste doelpunt van het seizoen.

De voorsprong voor Real was terecht, want de ploeg was in eigen huis sterker dan Schalke. Kort na de 1-0 had Álvaro Morata de marge moeten verdubbelen, maar op aangeven van Bale wist hij de bal van dichtbij niet binnen te tikken. Daardoor kon Schalke uit het niets op gelijke hoogte komen: een schot van Tim Hoogland werd van richting veranderd door Sergio Ramos, zodat Iker Casillas een antwoord schuldig moest blijven. Morata kreeg hierna wéér een grote kans om te scoren, ditmaal na een handige voetbeweging van Ronaldo, maar nu stuitte de aanvaller op Ralf Fährmann. Ook Isco zette de doelman van Schalke in het eerste bedrijf nog aan het werk.

In de laatste vijf minuten voor rust liet Klaas-Jan Huntelaar zich nog zien, maar de eerste poging van de Nederlander ging net voorlangs, terwijl zijn afstandsschot toch wel ruim over ging. Real en Schalke gingen zodoende in evenwicht rusten en na de thee keerde Huntelaar niet meer terug: hij kreeg rust van trainer Jens Keller. Vanaf de kant zag Huntelaar Ronaldo zes minuten na rust bijna zijn tweede van de avond maken, maar de harde kopbal van de topscorer werd gekeerd door Fährmann. Real had kort hierna een strafschop moeten krijgen, toen Morata werd aangetikt, maar de bal ging niet op de stip. Isco tikte de bal na een fraaie kapbeweging op Fährmann.

Real was in de tweede helft constant in de aanval en Ronaldo was duidelijk op zoek naar nog een goal, die hij een kleine twintig minuten voor tijd ook vond. Daarmee brak CR7 een persoonlijk record: hij staat nu op dertien doelpunten in dit Champions League-seizoen, terwijl hij er nog nooit meer dan twaalf in een CL-jaar maakte. Ronaldo maakte vlak hierna bijna zijn hattrick compleet, maar schoot nu op de lat, waarna Morata er alsnog 3-1 van kon maken. Daarmee was het verzet van Schalke definitief gebroken en Ronaldo raakte nog een keer het aluminium (ditmaal de paal), wat betekent dat hij nog een doelpunt nodig heeft voor het record van Lionel Messi en José Altafini. Zij maakten ooit veertien goals in een seizoen in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Denk je dat Real Madrid de Champions League gaat winnen?