Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vriends onthult opvallende bijnaam die Brobbey voor Taylor heeft: 'Een trend'

Laatste update:

Voormalig prof Thomas Verhaar is tegenwoordig assistent-trainer bij Excelsior, waar de nieuwste trend net als bij Ajax een weg heeft gevonden. "Ik hoor dat de taal in de kleedkamer verandert. Ik hou er altijd van als letters worden verplaatst. Nu speelt bij ons Kian Fitz-Jim. Hij wordt op de training 'Naki' genoemd."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Vriends herkent het nieuwste verschijnsel en haakt direct in. "Wij speelden tegen Ajax en dus tegen Kenneth Taylor. Brian Brobbey stond in de spits en hij vroeg constant om de bal bij Taylor. Hij noemde hem alleen 'Nekketh'. Het schijnt inderdaad een trend te zijn."

Ook Guus Til doet mee aan de trend, weet Vriends. "Ik zat laatst met Guus Til te appen en toen hadden we het over Henk Veerman. Toen vroeg hij of ik nog naar 'Kneh' had gekeken. Ik dacht: wat lult die gozer? Maar dat is dus Henk, maar dan omgedraaid. Toen zei hij: 'Je moet met de tijd meegaan, vriend. Want dit is de taal van de kleedkamer!'"

De 35-jarige Verhaar heeft totaal geen last van een generatiekloof. "Ik vind het wel mooi. Laatst hadden we ook een speler die op de training bij Excelsior in het midden moest. Hij was het er alleen niet mee eens. Vervolgens zei hij: 'Dit is echt Spaans man'. Hij komt uit de regio Rotterdam, maar zei het een beetje op z'n Amsterdams. Om dan duidelijk te maken dat het kut is, of niet terecht."

Amsterdam
De nieuwe vorm van straattaal lijkt voort te komen uit Amsterdam. Verschillende rappers uit de hoofdstad draaien (delen van) woorden al langere tijd om. Onder meer populaire artiesten als Young Ellens en Chivv gebruiken de trend in hun veelgeluisterde nummers. In november vorig jaar bleek dat Quincy Promes de 'taal van de kleedkamer' ook niet vreemd is.

De aanvaller van Spartak Moskou gebruikte het 'trucje' in een nummer van SFB, waarin hij zijn strafzaak in Nederland aanhaalde. "In Nederland ben ik te teeh, daarom meet (ontmoet, red.) ze mij overzee", rapte de 31-jarige Promes. Wanneer je het woord teeh omdraait krijg je heet. In straattaal wordt heet ook gebruikt als term voor 'onveilig'. Promes doelde er dus op dat het voor hem onmogelijk is om nu in Nederland af te spreken.

Meer nieuws

Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
5
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
6
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
19
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
60

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties