VVV komt met de schrik vrij en blijft behouden voor de Eredivisie

Er leek aanvankelijk weinig aan de hand voor de thuisploeg, die goed begon en al snel de leiding op voorsprong kwam. Na zes minuten spelen kwam Yanic Wildschut door op links, maar de aanvaller zag zijn actie stranden in schoonheid. De bal belandde echter met enig fortuin voor de voeten van Holla, die niet twijfelde en met rechts laag en hard in de linkerhoek raakschoot. Een eenvoudige middagje leek inderdaad in de maak, maar de gasten uit Helmond werkten niet mee aan dat scenario.

Drie minuten na de 1-0 stond het namelijk weer gelijk. Jop van der Linden bereikte met een vrije trap vanaf de middenlijn de zestien van VVV, waar Sebastian Stachnik zich het meest attent toonde en voor iedereen en alles de bal met de kop raakte. Dennis Gentenaar zat er nog aan, maar kon niet voorkomen dat het leer binnenviel. Vijf minuten na de gelijkmaker kopte Zarko Grabovac tot ontzetting van iedereen en alles in Venlo uit een hoekschop steenhard de 1-2 achter de wederom kansloze Gentenaar.

De thuisploeg was daarna weliswaar sterker, maar wist lange tijd geen opening te forceren in de afweer van de Helmonders. Michael Uchebo was met een kopbal en een omhaal gevaarlijk, maar het duurde tot aan de 68e minuut alvorens de bevrijdende gelijkmaker viel. Scheidsrechter Vink floot gemakkelijk na een valpartij van Wildschut, waarna Holla het buitenkansje vanaf elf meter wist te verzilveren. Helmond Sport probeerde nadien nog wel iets te forceren, maar kwam kwaliteit en kracht tekort om alsnog voor een daverende verrassing te zorgen.